עלי סלק, עלי כרוב , ותפוחי אדמה ממולאים

אין מנה טעימה יותר, יפה ומסקרנת משלל עלי ירקות ממולאים השוחים ברוטב אדמדם פיקנטי ובתוספת תפוחי אדמה מרוקנים וממולאים במלית בשר .

כל מה שנותר להחליט איזו תוספת מגישים עם המאכל הנפלא הזה? גרגרי אורז, קוסקוס או פתיתים.

החומרים: 8-10 מנות

הירקות:

4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ושטופים

5 עלי סלק ירוק –מנגולד

6 עלי כרוב

למלית:

15 גבעולי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק

2 בצלים בינוניים, קלופים, שטופים וקצוצים דק

300 גרם בשר בקר טחון (קצת שמן, מיועד לקציצות)

6 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות

1 פרוסת לחם, שרויות במים

3/4 כפית פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה קינמון טחון

2 ביצים

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל גדול, קלוף, שטוף וקצוץ

2 שיני שום, קלופות, שטופות וכתושות (לא הכרחי)

3 עגבניות שטופות וחתוכות לקוביות קטנות

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/2 כפית פלפלת אדומה חריפה

1 כפית פלפלצ'ומה

3-2 כוסות מים

אופן ההכנה: 

מרוקנים את פנים תפוחי האדמה בכף פריזאית ויוצרים מעין כיס. שוטפים את העלים.

שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול בהתאם.

תפוחי אדמה- נוטלים 1-2 כפות מהמלית, צרים כדור ודוחסים אותו אל הגומה בתפוח אדמה.

עלי הסלק והכרוב- משטחים את עלה הכרוב או הסלק על שולחן עבודה. מניחים כף גדושה מהמלית מקפלים את העלה משני הצדדים על המלית ומגלגלים מקבלים מעטפת ממולאה.

בדרך זו מכינם את יתר העלים. במידה ונותרת מלית יוצרים ממנה כדורים אותם מצופפים ברוטב. . בדרך זו מכינים את כל הקציצות ומניחים על מגש.

להכנת הרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ונמוך . מוסיפים אליו את הבצל ומטגנים עד לגוון זהוב. מוסיפים את השום ואת קוביות העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים.

מערבבים תוך הוספת המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מסדרים ברוטב את הירקות הממולאים כשהם חופפים (על הנוזלים לכסות בכ-1 ס"מ את הממולאים).

מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ 40-50 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת והרוטב מסמיך. מגישים חם.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here