

אחד המאכלים האופייניים לחג סוכות הם הממולאים. במקור היו אלה עלי גפן ממולאים, זכר לכרמי יהודה שלפני
הגלות, אבל את מקומם תפסו ירקות עליים אחרים כמו כרוב, עלי חסה, עלי מנגולד-סלק.
אפשר למלא כמובן גם פלפל או קישוא, כשהמילוי יכול להיות תערובת של בשר ואורז עם צנוברים, קינואה, כוסמת, בורגול.
ובסוכות מוסיפים גם גרגרי רימון ופירות מיובשים. אפשר גם למלא בעוף טחון עם תוספות או במילוי צמחוני על בסיס אורז או קינואה.
אין כמו הגשת עלי גפן ממולאים. הם אהובים מאוד במטבח הים תיכוני ולהם גרסאות שונות ומגוונות. לפניכם גרסה מעניינת.
אפשר למלא את העלים באורז עם שילוב של אגוזים וצימוקים אפשר למלא את עלי הגפן בקטניות ודגנים
מעניינים ולשלב בהם נגיעות מתוקות מפתיעות וטעמים.
אם קונים את העלים משומרים רצוי להשרות אותם במים ולשטוף היטב לסילוק המליחות.
עלי גפן ממולאים באורז מלא
החומרים ל-כ-30 עלים ממולאים
1 כוס אורז פרסי מלא שטוף היטב ( או אורז מלא)
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כוס נענע קצוצה
1/4 כוס צנוברים קלויים
1/4 כוס חמוציות מיובשות קצוצות
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
כ- 30 עלי גפן במי מלח ומספר עלים לריפוד סיר הבישול
מים רותחים עד כדי כיסוי עלי הגפן הממולאים
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מניחים את האורז השטוף בקערה רחבה מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב.
שוטפים את עלי הגפן, פורשים את העלה על משטח עבודה כשצידו החלק של העלה כלפי משטח העבודה.
מניחים כף מהמלית בצד הקרוב אליכם מקפלים את שני צידי העלה ימין ושמואל על המלית ומגלגלים לצד המרוחק מכם.
בדרך זו מכינים את כל העלים וממלאים כל עלה מכף המלית, ומגלגלים.
מרפדים במספר עלים את תחתית הסיר, ומסדרים עליהם את העלים הממולאים בצפיפות. יוצקים מים רותחים עד כיסוי מוסיפים מיץ לימון ושמן.
מניחים צלחת על העלים. (זו צלחת ששומרת ומחזיקה את העלים הממולאים בשלמותם).
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ- 40 דקות עד לריכוך מלית האורז.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ -רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
נשמע מעניין! מה את אומרת על גרסה חריפה של זה בתוספת צ'ילי גרוס?
הי אורי
ניסת גרסה חריפה?
בדרך כלל זה יותר על כיוון חמצמצות ולא חריפות .
הי פסקל. אם יש לי עלים טריים מהעץ בגינה, אני יכולה לשטוף וישר למלא או שצריך להרתיח אותם?
הי חגית
עליך לחלוט את העלים
נישמע מעולה
תודה בני
הייי מאיפה קונים את העלים?
הי טלי
יש בשווקים ואם יש חברים שמגדלים ענבים בחצר זה הזמן לקבל עלים ולהקפיא