העוף זמין, לא יקר, ואפשר להכינו במגוון שיטות ליצירת אין-ספור סוגי מנות. ממולא או מוקפץ, אפוי או מטוגן. העוף משתלב בארוחות קלילות ומהירות אך גם הכוכב המרכזי בארוחות חגיגיות ו"כבדות" יותר. בחורף הוא מספק קדרות טעימות, מרקים מרפאים ובליווי דגנים הוא תמיד עסיסי ומפתיע.

גמישות השימוש בעוף הופכת אותו לחומר גלם פופולארי במיוחד, שכל אחד יכול ליהנות ממנו ולהצליח בהכנתו גם אם אינו שף מדופלם. ניתן לשלב שלל טעמים עם העוף: רטבים, משרים, ירקות, תבלינים פירות מיובשים ודגנים.

גדולתו ביכולתו ללבוש ולפשוט צורה בהתאם לארוחה. לשמחתי המרכולים מקלים עלינו היום, ובכל חנות אפשר למצוא שפע רטבים מוכנים בטעמים מעניינים היכולים לשמש כבסיס או לחסוך שעות עבודה תמורת תוצאה נהדרת.

  • טיפסקל לשימוש בעוף/תרנגולת

אין כמו טעמו של עוף טרי, אם קניתם עוף קפוא והפשרתם זכרו שאין להקפיאו שוב אלא אם הכנתם ממנו תבשיל.

הפשרה חייבת להיעשות במקרר ולא מחוץ למקרר.

רצוי לקנות נתחי עוף טריים ולבשלם מיד או לחלק למנות, לתבל בתערובת תבלינים או רטבים אהובים: מכניסים לכלים מתאימים ומקפיאים קודם לבישול – בדרך זו אתם יכולים לחסוך זמן והתעסקות מאוחר יותר.

שימו לב: כשאתם מנקים את העופות ומכינים לבישול הקפידו לבדוק ולסלק שומן וחלקיםמיותרים בעיקר בעופות הגדולים.

עופות משווקים בשלושה גדלים עיקריים: קטן, בינוני וגדול. העופות הקטנים נפלאים למילוי, צלייה ובישולים קצרים, לבישולי קדרה, אפיה ומרקים. הבינוניים והגדולים מתאימים לבישולים ממושכים יותר.

עוף טרי אמור להיות נקי, ללא מכות וקרעים. עורו חלק ומתוח, שעבר ניקוי אחיד וטוב.

הקפידו לבדוק את התאריך האחרון לשיווק.

חלקי התרנגולת /העוף

העוף אהוב על כל חלקיו. בכל בית תמצאו חסידים לחלקים שונים: יש כאלו שאוהבים ירך, כנפים, כרעייםאו חלקי פנים. אך אין ספק – החזההינו החלק החביב, הנפוץ והאהוב ביותר בין כל חלקי העוף. ניתן להכין ממנו סלטים, מנות ראשונות, עיקריות ותוספות. ולא רק שניצלים.

כיצד מבשלים חזה עוף?

בשר חזה העוף עדין לכן יש לדעת כיצד לבשלו. החזה מצויין לאחר בישול קצר, סמוך להגשתו לכן הואנפלא לטיגון, צליה, הקפצה ואידוי מהיר שכולם נכנסים תחת כותרת בישול קצר.

לקיצור זמני בישול:

חותכים את הנתחים, כולל חזה העוף לפיסות קטנות. כך גם את הירקות.

אם משתמשים בחזה עוף לסלט מומלץ לא לשטח אותו כמו שניצל. עליו להיות שלם ונקי, מבשלים אותו במים עם תבלינים ועשבי תיבול מסננים ומשתמשים.

  • טיפסקל לבישול נתחי עוף:

הטוב ביותר – להכין תערובות תבלינים ו/או רטבים ולשמור במקרר. אפשר כמובן לקנותם מוכנים בטעמים שונים

תערובת תבלינים פיקנטית:

מערבבים בקערית ביחסים שווים: כמון, פלפל שחור, פלפלת אדומה, מתוקה וחריפה, ומלח. אם מעוניינים בטעם דומיננטי מסוים מגדילים את כמותו ביחס לאחרים. אם מעוניינים בטעמים אקזוטים או אסייתים משלבים תבלינים אלו בהתאם, ומשמיטים את המיותרים.

 

משרה לעוף/ תרנגולת

משרה נהדר שתמיד מצליח, מתאים לכל חלקי העוף

חומרים:

1/2 כוס דבש או סילאן (דבש תמרים)

1/4 כוס ריבת משמש

2 כפות מים רותחים

4 שיני שום כתושות

1/4 כפית פפריקה חריפה

מלח ופלפללפי הטעם

מערבבים את כל החומרים, מורחים את חלקי העוף ומשהים במקרר .

ניתן לשנות ולשלב טעמים אחרים במשרה כמו: סוייה, ג'ינגר, יין, כמון, רוטב חמוץ מתוק ועוד.

ציוד מומלץ לבישול:

לצלייה: שיפודים

לקשירה: חוט שפגט

לסגירה: חוט ומחט לתפירה או קיסמים

לצליה ואפייה: רדיד אלומיניום, נייר אפייה, שקיות קוקי, תבניות אלומינום אישיות.

לחיתוך: מספרי חיתוך, סכין ומזלג גדולים.

 סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here