יפה, טעימה ומשביעה. עוף מוקפץ עם פסטה וירקות

צבעוני בצלחת

בחרתי במנה מנצחת: עוף מוקפץ עם פסטה ושלל ירקות. קל להכין אותה, כל מרכיב ישתלב בה מצוין, והמחמאות שתקבלו לא ישאירו מקום לספק.

יש  מנות שנחשבות מנות מנצחות –כאלה שקל להכין אותן, אפשר בקלות לגוון בהן, ותמיד מקבלים עליהן מחמאות,  גם מהילדים וגם מהבוגרים.

לכן בחרתי במנה כזו – עוף מוקפץ עם פסטה ושלל ירקות. רצוי להכין את המנה במחבת ווק רחבה, או בסיר רחב -סוטז נמוך ורחב.

כלים  אלו יכולים להכיל את כל המרכיבים בנוחות – את הירקות, הבשר והתוספת והכול בסיר אחד.

על מנת להצליח בהכנת  המנה, דרושה היערכות והכנה של כל החומרים טרם להקפצה בווק/בסיר.

אשר לבשר- הסוד להצלחה הוא לא לייבש את רצועות חזה העוף, ולכן כדאי  להשתמש ברצועות פרגית, בקר כמו שייטל וסינטה.

שפע הירקות יכול להשתנות לפי טעמכם – רצועות גזר, רצועות פלפלים מתוקים כמו גמבה ופלפל ירוק, בצלים, פטריות  וכרוב- וכך גם התיבול

שיכול להיות פיקנטי או אסייתי דוגמת סויה,  גינג'ר,  פלפל חריף אוו צילי ועוד.

הוספת הירקות חייבת להיות בהתאם לסוג הירק – יש להוסיף תחילה את הירקות הקשים יותר.

אפשר להקפיץ כל ירק בנפרד או להקפיץ בזה אחר זה. הירקות צריכים להגיע לרמת אל דנטה, ממש כמו בפסטה,

כך שלא יהיו סמרטוטיים ורכים מדי. גם בסוג הפסטה אפשר כמובן לגוון, כל אחד לפי סוג הפסטה האהוב עליו.

 

שפע הירקות יכול להשתנות לפי טעמכם

 

עוף מוקפץ עם פסטה וירקות

החומרים ל-  8-6 מנות

500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות בעובי 1-1/2 ס"מ

2 כפיות קורנפלור

2 כפות רוטב סויה

1 כף רוטב צ'ילי מתוק

1 חלבון

2 כפות מים

שמן זית לטיגון

1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות דקיקות

1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות

2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות

1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות

3 בצלים ירוקים, חתוכים לקטעים

1/2 כרוב חתוך לרצועות

2 פרוסות דקות של ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, חתוכות לרצועות

300 גר' פסטה מסולסלת (פוסלי ), איטריות פשטה או אורז , מבושלים  לפי הוראות היצרן

1/2 כפית כורכום

1 כפית שום כתוש

מלח ופלפל, לפי הטעם

5 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צי'לי מתוק

אופן ההכנה:

מערבבים רצועות עוף, קורנפלור, רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, חלבון ומים ומשהים 15 דקות.

מחממים שמן בווק ומטגנים את העוף, כמות קטנה בכל פעם, עד הזהבה. מוציאים לצלחת.

מחממים עוד שמן בווק ומטגנים את הירקות (בכל פעם מוסיפים עוד ירק), אך שומרים על פריכותם.

מוסיפים את העוף, הפסטה/אטריות, כורכום, שום, מלח, פלפל ורוטב סויה,

רוטב צילי מתוק. מקפיצים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

 

  • טיפסקל להצלחה

חתכו מראש את כל הירקות לרצועות דקיקות, וסדרו אותם בצלוחיות בסדר שבו תקפיצו אותם בווק לפי דרגת זמן הריכוך של הירק.

מי שממהר יכול לדלג על השריית רצועות העוף לפני הטיגון.

לגיוון ועניין: שלבו במנה שאריות של פירות מיובשים ואגוזים שנותרו מחגיגות ט"ו בשבט.

הם יהפכו את המנה למעניינת במיוחד. בתהליך יש להוסיפם דקה אחת או שתיים בטרם הגשת המנה, על מנת

לשמורעל מרקמם הפריך.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ- רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here