

המטבח הפרטי שלי הוא כל הזמן בפעולה, הכנת מאכלים ותבשילים למשפחה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים ומתכונים מעניינים, כך שתמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.
הופתעתי השבוע לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום מנה שבדקתי. והוא ביקש בעדינות שאכין את תבשיל העוף ותפוחי אדמה שלי. כשהוא טורח להזכיר לי, שממש, אבל ממש מזמן, לא הכנתי את המנה הספציפית הזו.
הופתעתי, עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.
מה צריך? עוף, תפוחי אדמה ורוטב צ'ילי נפלא. לפעמים אני משנה ומגוונת את המנה בהתאם למצרכים המצויים אצלי במקרר.
"הסוד" או "הפטנט" להצלחת המנה הוא בבישול הממושך בתנור ההופך את העוף לקריספי ותפוחי האדמה לרכים ונימוחים.
היות והמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ושיזוף. אני נוהגת להכינה בבוקר, מכניסה לתנור בחום נמוך כמעט חום פלטה, מה שמאפשר לתבשיל להפוך לקריספי ותפוחי האדמה נמוחים.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם עוף ותפוחי אדמה במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
עוף ותפוחי אדמה
החומרים: ל- 8-6 מנות
6-7 מנות עוף
3/4 כוס צ'ילי חריף מתוק
2 כפות שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
6 שיני שום קצוצות דק או להשאיר שלמים
1 כף דבש או סילאן
2 כפות רסק עגבניות או עגבנייה 1 מגוררת
מלח ופלפל לפי הטעם
1/2 -3/4 כוס מים
4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או רבעים
אופן ההכנה:
מנקים היטב את מנות העוף ( אפשר להסיר את העור –אך איני ממליצה היות והעור שומר על עסיסיות הבשר).
מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב. מוסיפים את מנות העוף הנקיים ומערבבים ומעסים היטב הכול יחד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
מעבירים הכול לתבנית רחבה או לכלי חסין אש. ומסדרים את הנתחים ותפוחי האדמה היטב בתבנית.
מכסים בנייר אפייה ומעל סוגרים היטב ברדידי אלומיניום. (יש להניח את רדידי האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי העוף סוגרים היטב).
מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 30 דקות מנמיכים ל150 מעלות צ' ואופים לפחות שעתיים.
מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה . משקים את מנות העוף וקוביות תפוחי האדמה ברוטב וממשיכים לאפות כחצי שעה עד שעה להשחמה אחידה וחלקה של העוף ותפוחי האדמה.
מקבלים המון נוזלי רוטב, מידי פעם משקים את העוף ותפוחי האדמה ברוטב. זו הדרך לקבלת השחמה יפה וקריספיות של נתחי העוף.


סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
פסקל שלום.
במה ניתן להחליף את הסויה?.
תודה מראש, ננה
הי ננה
את יכולה להחליף במשקה שקדים או תבלין אחר או פשוט מים
היי, אני לא מחזיקה בבית נייר אלומיניום בשל הרעילות. האם אפשרי לכסות פשוט בשתי שכבות נייר אפיה? תודה
הי לאה
עשי כמוני שכבה של נייר אפייה או שתים ומעל זה נייר אלומיניום
פשוט כך הוא אוטם טוב את המאכל ולא בא במגע עם העוף
כך אני עושה
רק נייר אפייה זה לא אטום מספיק
מה הכוונה להשקות את העוף?
להוסיף עוד רוטב שהוכן מראש או לקחת רוטב מתחתית התבנית?
ותודה רבה!! אני עוקבת אחרייך וממש נהנית מהמתכונים והתמונות שאת מעלה:)
הי סופה
הכוונה לקחת רוטב מתחתית התבנית :)
תודה רבה יקירה :)
פסקל יקרה, יש תחליף לצ'ילי ולטריאקי?
תודה!
חן
הי חן
את יכולה לשנות בתבלינים אחרים או לשלב מעט רוטב סוייה עם מעט קטשופ
יש מי שרוטב סויה לא מתאים לכל אחד, בכלל כל מוצרי סויה שזה לא בריא לכל אחד בגלל כל מיני סיבות
אז לפי דעתי, יש לתת אופציות אחרות למי שמעוניין. תודה. אגב, אני עוקבת כל יום ששי ברדיו, אך לא תמיד אפשר לרשום בגלל הזמן. בכל אופן, תודה על האינפורמציה. ג'ני ב.
הי ג'ני
אשתדל לתת מענה גם לזה.
תודה רבה
פסקל
בוקר נפלא,
מתכון מעולה ,אמציתי אותו ואכן מכבב על שולחני.תודה לך ,שבוע מעולה :)
אניאלה
איזה נעים ומרגש אני ממש שמחה :)
היי פסקל האם אפשר במקום טריאקי לשים תמרינדי תאילנדי? הנוזלי יותר…
הי קרין
את יכולה אבל אל תשימי יותר מידי שימי לב שלא יהיה חמוץ מידי
נראה טעים מאוד!!! מה ניתן לשים במקום צ'ילי שאסור לי?
יוני , פשוט תבלי עם יותר פלפלת מתוקה וחריפה
אני צמחונית, והכנתי עכשיו לילדים. אמורים להישאר המון נוזלים בסוף האפייה? העוף עצמו נהיה קריספי, אבל הוא שוחה בנוזלים!
(ותודה על המתכון. יש לו ריח מעולה)
הי אורה
כבר כמה זמן זה באפייה ? מעל לשעתיים ?
אם יש לך עוד נוזלים והעוף קריספי מידי תשקי את העוף בנוזלים הורידי את רדיד האלומינים ותני לרוטב להסמיך מעט
אבל לא ליייבש . את אמורה להגיש את העוף עם תפוחי אדמה ומעט רוטב זה כל הקטע :)
נעים מאד פסקל, מה שלומך?
אשמח לקבל את עזרתך. 1) מה אפשר לשים במקום צ'ילי? קראתי תגובות קודמות. הבנתי שאפשר בלי. 2) האם אין צורך להוסיף תבלינים, כמו פפריקה מתוקה וכו'?
תודה רבה מראש, רותי
הי רווית
את יכולה בהחלט להחליף את הצי'לי המתוק בתבלינים שונים
האהובים על בני הבית
כמו: פפריקה מתוקה, כמון, אפילו כף הריסה לא חריפה
היי פסקל, השם שלי רותי, לא רווית….
תודה רבה על התייחסותך.
תבורכי, המשך יום נעים, רותי
נכון נכון
טעות של הקלדה מהירה
ברור שאת רותי :)
מתכון מנצח!!!!! המשפחה מאוהבת, חברים שבאו להתארח דרשו מתכון, וקיבלו הפניה למתכון שלך. כמעט בכל שבת – ולא נמאס.
אתמול הכנסתי לתנור, יצאתי לים, חזרתי אחרי 4.5 שעות והארוחה היתה מושלמת .
תודה רבה מעומק הלב
הי רונית
כל כך שמחת אותי
כך להתחיל את השבוע זה מבשר רק דברים טובים.
<3
שלום,
באיזור תוכנית בתנור? טורבו או פס עליון+פס תחתון?
הי הדס
את משתמשת בתנור רגיל כלומר שני פסים למעלה ולמטה
לא טורבו!
הי פסקל
האם ניתן לוותר על הרסק עגבניות או העגבניה?
מה ניתן לשים במקום? או שניתן להוריד לגמרי?
מה זה נותן לתבשיל?
תודה רבה
נועה
הי נועה
את יכולה לוותר אם אינך אוהבת עגבניות
במקרה זה תקבלי מנת עוף טעימה אך לא המתכון הזה :)
ולשאלתך
העגבניות מקנות למנה גוון עמוק וטעם
אותם את יכולה לקבל מתבלין אחר שאת אוהבת אך הטעמים כאמור משתנים
פסקל
למה צריך מים בתערובת של המרינדה לעוף? זה דילל אותה ושום דבר לא נתפס על העוף
הי אדווה
צריך מים כי זמן האפייה הוא ארוך והמשרה לא אמור להיות מרוח על נתחי העוף את פשוט מערבבת עם התבלים וכל החומרים עם הנוזלים מערבבת את נתחי העוף וכך אל התנית ואופה
וזה יוצא מושלם תאמיני לי :)