עוף, תפוחי אדמה ורוטב צילי נפלא.

המטבח הפרטי שלי הוא כל הזמן בפעולה, הכנת מאכלים ותבשלים למשפחה, בדיקת מתכונים, פיתוח מתכונים, ניסוי מוצרים חדשים ומתכונים מעניינים, כך שתמיד יש גיוון ועניין במנות המוגשות לבני ביתי.

הופתעתי השבוע לשמוע מחאה קלה מצד בני הצעיר כשהצעתי לו לטעום מנה שבדקתי. והוא ביקש בעדינות שאכין את תבשיל העוף ותפוחי אדמה שלי.כשהוא טורח להזכיר לי, שממש, אבל ממש מזמן, לא הכנתי את המנה הספציפית הזו.

הופתעתי, עוף ותפוחי אדמה? זו מנה בסיסית שהחומרים בה הכי זמינים ופשוטים.

מה צריך? עוף, תפוחי אדמה ורוטב צילי נפלא. לפעמים אני משנה ומגוונת את המנה בהתאם למצרכים המצויים אצלי במקרר.

"הסוד" או "הפטנט" להצלחת המנה הוא בבישול הממושך בתנור ההופך את ההעוף לקריספי ותפוחי האדמה לרכים ונימוחים.

היות והמנה דורשת בילוי ממושך בתנור לריכוך ושיזוף.אני נוהגת להכינה בבוקר, מכניסה לתנור בחום נמוך כמעט חום פלטה, מה שמאפשר לתבשיל להפוך לקריספי ותפוחי האדמה נמוחים.

עוף ותפוחי אדמה

החומרים: ל- 8-6 מנות

6-7 מנות עוף

3/4 כוס צ'ילי חריף מתוק

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כף רוטב טריאקי

6 שיני שום קצוצות דק או להשאיר שלמים

1 כף דבש או סילאן

2 כפות רסק עגבניות או עגבנייה 1 מגוררת

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 -3/4 כוס מים

4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות או רבעים

אופן ההכנה:

מנקים היטב את מנות העוף ( אפשר להסיר את העור –אך איני ממליצה היות והעור שומר על עסיסיות הבשר).

מניחים את כל החומרים בקערה רחבה ומערבבים היטב. מוסיפים את מנות העוף הנקיים ומערבבים ומעסים היטב הכול יחד. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

מעבירים הכול לתבנית רחבה או לכלי חסין אש. ומסדרים את הנתחים ותפוחי האדמה היטב בתבנית.

מכסים בנייר אפייה ומעל סוגרים היטב ברדידי אלומיניום. (יש להניח את רדידי האלומיניום כך שהצד הבוהק כלפי העוף סוגרים היטב).

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 30 דקות מנמיכים ל150 מעלות צ' ואופים לפחות שעתיים.

מסירים את רדיד האלומיניום ונייר האפייה . משקים את מנות העוף וקוביות תפוחי האדמה ברוטב וממשיכים לאפות כחצי שעה עד שעה להשחמה אחידה וחלקה של העוף ותפוחי האדמה.

מקבלים המון נוזלי רוטב, מידי פעם משקים את העוף ותפוחי האדמה ברוטב. זו הדרך לקבלת השחמה יפה וקריספיות של נתחי העוף.

 

עוף ותפוחי אדמה לפני האפייה

 

סגנון וצילומים:פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין

בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here