

לפני שמפסיקים
כל מה שצריך כדי לעבור את הצום בקלות
דובר רבות על חשיבותה של הארוחה המפסקת, שנועדה לעזור לנו לעבור את הצום בקלות. אני נוהגת לצום מאז היותי ילדה,
ועם השנים והניסיון למדתי לבחור את המאכלים שכדאי להכינם לארוחה שמסמלת את התחלת הצום.
על ארוחה כזו להכיל כמות גדולה של חלבונים, פחמימות, וירקות העשירים בפחמימות, כדי שישרו בנו הרגשת שובע לאורך זמן.
אפשר להוסיף גם מבחר סלטים מירקות טריים, כאלה שיעניקו לנו תחושת רעננות וקלילות. וכמובן אפשר להכין משהו קל לסיום מתוק ומבטיח.
רכשתי לאורך הדרך מספר טריקים שעוזרים לי לצום. יומיים לפני הצום אני מקפידה שכל בני משפחתי ישתו המון מים – לפחות שניים עד שולשה ליטרים ליום.
למי שסובל במהלך הצום מכאבי ראש אני ממליצה להתחיל יומיים קודם לכן להפחית בצריכת הקפה . בנוסף, אני מצטיידת בלימונים ריחניים במיוחד,
כאלו שקטפתי מהעץ בגינתי . שמתי לב שהניחוח העז שלהם עוזר מאוד ברגעי חולשה.
לפעמים, כשהזמן בידי, אני נוהגת בדיוק כמו אמי ז"ל, ומכינה מבעוד מועד חבושים מצופים בגלימה ריחנית של תבלין הציפורן.
בשיטה זו החבוש הופך לסוג של תפוח עץ גדול מצופה בשכבה חומה וריחנית . בשניים האחרונות, כשזמני היה קצר ולא הספקתי להכין את החבוש המצופה,
מצאתי פתרון יצירתי: שילבתי בין לימון וציפורן. אני נועצת לאורכו ולרוחבו של לימון מסמרי ציפורן (לא את התבלין הטחון).
מתקבל לימון מנוקד ומעוטר כולו במסמרי ציפורן, וכך אני מקבלת שניים באחד, ניחוח לימוני מעורב בריח הציפורן.
גם על סוג המאכלים המוגשים בסיום הצום צריך להקפיד. רצוי להגיש בתחילה הארוחה משקה קר כמו לימונדה מתובלת,
או משקה חם, עדיף תה ממותק. זאת לצד שלל ריבות, עוגות ועוגיות: כמו: עוגיות יבשות: כעכים, ביסקוטים ומיני ביסקוויטים תוצרת בית, וגם עוגות תופין ועוגות בחושות.
מאוחר יותר, אחרי מנוחה קצרה, מגישים בהדרגה מרקים קלילים , למשל מרק עוף זך עם אטריות דקיקות או בצקניות עדינות. ואחר כך נתחי עוף עם מנה של ירק מבושל וסלט טרי.
ברוח זו בחרתי להציע לכם השבוע מנה נפלאה לארוחה המפסקת, שהכנתה קלה ומהירה: עוף ותפוחי אדמה בתיבול עדין.
- טיפסקל להצלחה
חשוב לא להגזים בתיבול המנות שמוגשות בארוחה המפסקת.: לא חריף, מלוח או חמוץ מידי.
לא כדאי להכביד במנות בארוחה המפסקת. אל תשכחו, זו ארוחה המוגשת אחרי שכבר אכלנו ארוחת צהרים טובה וקשה לאכול כמויות גדולת.
אל תגישו מנות מטוגנות או מתובלות יתר על המידה שנותנות תחושות כובד וצימאון מיותר.
הקפידו לא לשתות משקאות ממותקים במהלך הארוחה. משקאות אלו מצמיאים ומעניקים תחושת שובע.
לא צריך לעבוד קשה מידי: הכינו מנה עיקרית בקדרה, שכוללת בשר ,ירק ותוספת. בחרו בתוספת הפחמימות האהובה עליכם. ואותה רצוי להכין בכמות נדיבה.
- טיפסקל החבוש בגלימת ציפורן
טוחנים עד דק, ממש אבקה 50 גרם ציפורן(או מבקשים שיטחנו עבורכם בחנות התבלינים )
3-2 חבושים בינוניים שטופים ומעט לחים
יריעת בד – אפשר חולצת טריקו ישנה
גיליון נייר עיתון
שקית ניילון
פורשים את יריעת הבד או חולצת טריקו ישנה על משטח עבודה.זורים עליו בשכבה אחידה את כל הציפורן הטחון.
מניחים על התבלין את החבושים וסוגרים את הבד על החבושים, כמו צרור מהודק היטב. מכניסים לשקית הניילון ומכסים בשמיכה.
אפשר מידי פעם לסובב את החבושים.
החומרים ל- 8-6 מנות
עוף ותפוחי אדמה
8-6 שוקיים
1 כפית כורכום
4 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב טאריקי
1 כף דבש או סילאן
1 כפית הריסה או פלפלת חריפה לא הכרחי
2 כפות פטרוזיליה מיובשת או 10 גבעולים טריים קצוצים דק
1 כף עלי אורגנו מיובשים
6 שיני שום כתושות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
1/4 – 1/2 כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בינוניות
אופן ההכנה:
מוצאים את השוקיים מהמקרר, שוטפים היטב ומנגבים טוב. מניחים בקערה עמוקה.
מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב כך שכל הנוזלים והתבלינים יצפו היטב ובשכבה אחידה את כל השוקיים. מכסים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר למשך שעה .
מעבירים את העוף עם תפוחי האדמה לתבנית חסינת אש או לסיר ברזל שיכול להיכנס לתנור. משטחים כך שכל השוקיים ותפוחי האדמה ישבו בתצורה נוחה בתבני.
מכסים את התכולה בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום סוגרים היטב ומכניסים לתנור שחום מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כשעה וחצי.
מסירים את כיסוי האלומיניום ונייר האפייה מנמיכים את החום ל150 מעלות וממשיכים לאפות ולשזף את התבשיל במשך 30-20 דקות. מגישים חם לצד תוספת כמו- גרגרי אורז , קוסקוס מלא, פתיתים או פסטה.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום פסקל, לא ברורה לי כמות המים במתכון.
הי דניאלה
צודקת כי נפל המקף בין 1/4-1/2 כוס מים תיקנתי :)