בתקופה זו אני מרבה להכין מטעמים שונים ומגוונים בשילובים של הדרים. התפוזים הנהדרים תופסים מקום של כבוד במטבחי כשכל חלק מפרי מנוצל כך הכנתי

מנה קלה להכנה, הכוללת מנות עוף, מיץ תפוזים ותבלינים. התוצאה מנות עוף ספוגים ברוטב תפוזים עסיסי נפלא.

 

החומרים:  ל- 8-6 מנות

6-8 מנות עוף נקיים

1 כוס מיץ תפוזים

3 כפות שמן זית

קליפת תפוז מגוררת

1/4 כוס דבש או סילאן

5 שיני שום כתושות

1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף מתוק

1 כפית רוזמרין יבש או טרי

1/2 כפית פלפת מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

 

בתום האפייה הריח והטעם נפלאים

 

 אופן ההכנה: 

מניחים את מנות העוף בכלי חסין אש. בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים ויוצקים על מנות העוף.

מכסים ברדידי אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום 200 מעלות כ35 דקות.

מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות כחצי שעה מדי פעם יוצקים מהרוטב מעל כדי שלא יתייבש.

 

מנות העוף עם התפוזים בתנור
מנות העוף עם התפוזים בתנור

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

  1. לפני כשנה מצאי את המתכון במקרה, בשיטוטי באינטרנט אחר מנה לגוון בה את ארוחת שישי. הצבע הכתום המופלא של המנה משך אותי להכין.
    המנה יצאה מוצלחת כדי כך – שעכשיו היא משמשת אותנו באופן קבוע, ונכנסה למעגל המתכונים ״שלנו״ בבית.

    הערה אחת קטנה, לעניין זמני האפייה/בישול בתנור. אצלנו משום מה – על אף שהתנור טוב ותקין – אחרי 30 הדקות הראשונות ה״מכוסות״ העוף לא רק שלא מתבשל, אלא בקושי אפילו מתחמם… אם אני מכסה אותו בהתחלה כמו במתכון, אנחנו מגיעים בסוף לכמעט שעה וחצי בתנור עד שהוא נראה וטעים כמו בתמונות.

    לעומת זאת – אם נותנים לו להיאפות בלי כיסוי, ומכסים אח״כ כשהוא מתחיל להשחים מלמעלה – כדי למנוע חריכה, אז זמן האפיה באמת מגיע ל שעה וקצת (כמו שהמתכון מכתיב).

    אשמח לדעת למה זה קורה – ואם יש דרך טובה יותר לעשות את זה.

    • ומהי מוטי
      האמת אני לא מבינה איך זה קורה למעט העובדה הידועה היא שבכל המתכונים אין להתייחס לזמני האפייה כמאה אחוז דיוק בגלל הבדלי סוגי התנורים
      בהם אופים את המאכלים.
      אצלי בתנור הזמנים הם בדיוק כמו שכתבתי ואצלך משום מה אם אפית תחילה לא מוכוסה ואחר כך כן זה עבד
      אני מציעה לך תמיד להתייחס לזמני האפייה כהמלצה ולבדוק את המוצר תרם הוצאתו מהתנור.
      כך אני נוהגת תמיד.

  2. הי פסקל, אפשר להכין את המשרה ולשים בו את העוף 24 שעות לפני האפייה (יום לפני), ואז להכניס לתנור?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here