השילוב המושלם בין נתחי עוף, פלפל חריף ומתיקות הפרי. מתכון פשוט ומהיר הכנה אשר תמיד קוצר שבחים מילדים ומבוגרים. מנעד חריף-מתוק-חמוץ של טבסקו, לימון ואננס משומר.

 

החומרים: ל-8-6 מנות

1 כפית רוטב טבסקו, או "פרי פרי" (רוטב דרום־אפריקני)

מיץ מ-1/2 לימון

1 כף שמן

2 כפיות מלח

4 שיני שום, כתושות

2 עופות קטנים (2.5 ק"ג יחד), חתוכים למנות

1 קופסה (450 גרם) קוביות אננס משומר

 

אופן ההכנה: 

מערבבים בקערית את הטבסקו, מיץ הלימון, השמן, המלח והשום. מורחים את מנות העוף בתערובת התבלינים, מסדרים אותן בכלי חסין אש, מכסים, ומשהים כשעה.

מחממים תנור מראש לחום בינוני (180 צ.). מסדרים סביב העוף את קוביות האננס, מערבבים קלות, ומכסים את הכלי ברדיד אלומיניום. אופים 35 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, ואופים כ-10 דקות עד שהעוף שחום היטב.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here