מאכל כל כך פשוט וקל להכנה,  שממש מביך להציע אותו כאן. מתאים להכינו בעיקר בימים שפשוט אין כוח

וחשק לבשל. השילוב הפשוט בין מיץ הלימון ומעט תבלינים מניב תבשיל עוף מיוחד ומפתיע.

החומרים:ל-6-8 מנות

6-8 נתחי עוף

מיץ משני לימונים בינוניים

4 כפות שמן זית

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה  (אפשר להגדיל גם לכוס )

מלח ופלפל גרוס

רדיד אלומיניום

 

עוף בלימון אחרי אפייה
עוף בלימון אחרי אפייה

אופן ההכנה:

מניחים בקערה את נתחי העוף.  מוסיפים  את מיץ לימון,  שמן זית, פטרוזיליה, מלח ופלפל מערבבים הכול היטב.

מעבירים לכלי חסין אש.  מכסים ברדיד האלומיניום.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מלעלות צ'. אופים 40 דקות ומסירים את רדידי האלומיניום.

ממשיכים לאפות עד לקבלת גוון חום זהבהב כ-20  דקות. מגישים חם לצד גרגרי אורז.

 

טיפסקל

רוצים  להוסיף עניין למנה? הניחו מצע של ירקות בתחתית התבנית: פרוסות גזר, תפוחי אדמה, מספר שיני שום  ופרוסות עגבנייה.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here