שבת בבוקר יום יפה, אמא שותה המון קפה ואבא קורא המון עיתון בחלק מהבתים. בבתים רבים אחרים מתכנסים כל בני הבית בשעות הבוקר המאוחרות לאחר התפילה לארוחת פינוק הכוללת מטעמים של שבת: מבחר מיני מאפה, ביצים שחומות, סלטים מבושלים וטריים, דגים ופשטידות.

כל עדה מטעמיה ומנהגיה, מאכלים מסורתיים ומיוחדים העוברים מדור לדור. מבחר מאכלי עדות האופייניים לשבת בבוקר

אני זוכרת היטב את הזמן הנעים והריחני שאהבתי בילדותי, כאשר חזרו הגברים מבית הכנסת לאחר התפילה של שבת בבוקר, ובפיהם סלסולים וזמירות. הבית התעורר לחיים באווירה נינוחה של יום מנוחה. כולנו ישבנו בציפייה סביב השולחן, אבי ז"ל קידש על היין ואז החלה הארוחה שהזיכרונות ממנה מעלות בי התרגשות רבה וגעגועים לימי ילדותי. ארוחת בוקר זו מוכרת וידועה כקידוש הקטן.

שילובים מעניינים של מאכלי עדות

ארוחת הבוקר המסורתית של שבת בבוקר מוגשת בעדות רבות מייד כשחוזרים מבית הכנסת. אפשר לקרוא לה בראנץ' (בוצהריים בעברית), כיוון שמבחינת השעה אוכלים אותה בשעות הבוקר המאוחרות או בשעות הצהריים המוקדמות. אמי נהגה להכין את המציות המסורתיות האופייניות לתוניסאים ("גלט") והגישה אותן לצד מבחר סלטים קטנים, ביצי חמין חומות וטעימות, קציצות ממולאות ועוד עינוגים שבושלו יחד עם תבשיל החמין שחיכה בסבלנות לארוחת הצהריים.

בארוחת הבוקר של שבת מרכיבים מיוחדים, מגוונים וקבועים, שרובם נושאים כמעט תמיד אופי בשרי. כל עדה ומטעמיה המיוחדים, כל מטבח והניחוחות והמנהגים השמורים לו.

 

יש המגישים מבחר סלטים קטנים (כמו מזטים) יש המשלבים בין דגים, קדירות בשר או טעימות שהתבשלו כל הלילה בסיר החמין כמו ביצים חומות. תמיד מלווה הארוחה במאפים כמו כיסני בצק, לחמים, לחמניות או כופתאות מיוחדות. ויש כמובן שמכינים

מאפים קטנים על בסיס ירקות ומוצרי חלב.

כיום ניתן למצוא בארוחות הבוקר של שבת שילובים מעניינים של מאכלי עדות מפורסמים עם מנות ישראליות טיפוסיות. לצד מאכלים אתניים מוכרים מונחים מיני מאפה מודרניים שיחד יוצרים מין פסיפס של טעמים נפלאים.

היום אומנם לא כולם מקפידים על ההליכה לבית הכנסת, אך ארוחת הבוקר המאוחרת נשארה כמסורת שמשולבים בה טעמים מבית, עם חידושים בהתאם לרוח התקופה. בחרתי להציע הפעם מבחר מטעמים ממטבחים שונים המתאימים להכנה לארוחת בוקר כזו.

  • טיפסקל להכנת ארוחת בוקר קלילה – קידוש קטן

 

אפשר להשקיע ולהכין ארוחה מורכבת ומיוחדת אולם אפשר בהחלט להסתפק בהכנת מאפה אחד בלבד ולצידו להגיש שלל סלטים טריים או מבושלים תוצרת בית או קנויים .

רצוי להצטייד במבחר דגים מלוחים ,ירקות כבושים ומציות בטעמים שונים. במידה והחלטתם להגיש מאפים ממולאים בגבינה ואו ירקות תוכלו לשלב מלבד דגים שלל גבינות איכותיות.

לשמחתנו כיום ניתן לקנות שלל מוצרים מוכים באיכות טובה אם יודעים איכן ואיפה קונים ואז ניתן להרכב ארוחה שלמה ממוצרים קנויים או לפחות לשלב חלק מוכן וחלק מוכן בבית כי אין כמו טעם המאפה הביתי.

 

 


הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here