

קבלו את עוגת הבסבוסה המוכרת והמתוקה, בגרסה מיוחד ואחרת. זו גרסה המתאימה לחג הפורים. עוגת הבסבוסה משלבת סולת ופרג, כך מתקבלת עוגה מיוחדת ואחרת. בסבוסה מנוקדת בגרגירי פרג וספוגה בהמון סירופ סוכר בניחוח ורדים. זו הדרך לחדש את רפרטואר עוגות הפרג לפורים בעצם לכל יום בשנה.
* For the English recipe scroll down *
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה


החומרים: (לתבנית בגודל 30X33 ס"מ)
1 כף טחינה גולמית
להכנת הסירופ:
½ 2 כוסות סוכר
3 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
1 כף מי זהר (מי תפרחת הדרים)


להכנת הבצק:
200 גרם חמאה, מומסת בטמפ' החדר
½ 3 כוסות סולת
½ כוס פרג
½ כוס קמח, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
¾ כוס סוכר
1 כף קוקוס
1 ביצה
1 חלמון
1 מיכל יוגורט 1.5% שומן
1 כף דבש
לעיטור:
פיסטוקים או שקדים שלמים
אופן הכנה:
משמנים את התבנית עם הטחינה. מניחים את כל חומרי הסירופ בקלחת פרט למי המזהר, ומבשלים על להבה בינונית במשך 7-8 דקות. מצננים ומוסיפים את מי הזהר.
מערבבים בקערה את סולת, הפרג, הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקוקוס עד לקבלת לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת בהדרגה את החמאה ומעבדים עם הידיים בעדינות כדי להטמיע את החמאה בתערובת בצורה אחידה. מתקבלת תערובת גרגירית הדומה לקוסקוס.
בקערה נפרדת טורפים יחד ביצה, חלמון, יוגורט ודבש עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הרטובים ליבשים ומקפלים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט בצקי. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.
מסמנים בעזרת סכין מיקום לחיתוך ריבועים בגודל 5X5 ס"מ. מניחים במרכז כל חתיכה פיסטוק או שקד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ויוצקים על פני העוגה בעודה חמה את הסירופ המצונן.


דרגת קושי: בינוני
זמן הכנה: כ-45 דקות
סוג המנה: חלבי
סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין
Basbousa (semolina and poppy seed cake)
Ingredients
- 1 tbsp raw tahini
- Syrup:
- 2 ½ cups sugar
- 3 cups water
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tbsp citrus infused water
- Dough:
- 200 g melted butter that has cooled to room temperature
- 3 ½ cups semolina
- ½ cup poppy seeds
- ½ cup flour, sifted
- 2 tsp baking powder
- ¾ cup sugar
- 1 tbsp coconut flakes
- 1 egg
- 1 egg yolk
- 1 container yoghurt 1.5% fat
- 1 tbsp honey
- Topping:
- Whole pistachios or almonds
Instructions
- Spread the tahini on the bottom of the pan. Add all of the syrup ingredients to a pot and heat over a medium flame for 7-8 minutes. Remove from the flame and let cool. Add the citrus water and set aside.
- To prepare the dough, add the semolina, poppy seeds, flour, baking powder, sugar and coconut to a bowl and mix well. Gradually add the butter and knead with your hands gently so that the butter gets mixed in well. The texture should be crumbly like couscous.
- In a separate bowl, beat the egg with the egg yolk, yoghurt and honey. Mix well and then fold the wet mixtures into the dry mixture. Spread the mixture in the plan. Flatten until edges.
- Mark gently with a knife 5cm squares on the surface. Add a pistachio or almond to the middle of each square.
- Bake for 20-25 minutes in an oven that has been preheated to 190° until it turns golden brown. Remove from the oven and let cool a few minutes before poring syrup on top.
- Level of difficulty: Medium.
- Time: 45 minutes.
- Status: Dairy.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
המתכון באדיבות "לחם יין", בית קפה ובייקרי
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק