עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג
Jump to recipe

קבלו את עוגת הבסבוסה המוכרת והמתוקה, בגרסה מיוחד ואחרת. זו גרסה המתאימה לחג הפורים.   עוגת הבסבוסה משלבת סולת ופרג, כך מתקבלת עוגה מיוחדת ואחרת. בסבוסה מנוקדת בגרגירי פרג וספוגה בהמון סירופ סוכר בניחוח ורדים. זו הדרך לחדש  את רפרטואר עוגות הפרג לפורים  בעצם לכל יום בשנה.

 * For the English recipe scroll down * 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם  והכי חשוב שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה כדי שכולם ייהנו מכל הטוב הזה 

 

עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג
עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג

החומרים: (לתבנית בגודל 30X33 ס"מ)

1 כף טחינה גולמית

להכנת הסירופ:

½ 2 כוסות סוכר

3 כוסות מים

1 כף מיץ לימון

1 כף מי זהר (מי תפרחת הדרים)

עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג
עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג

להכנת הבצק:

200 גרם חמאה, מומסת בטמפ' החדר

½ 3 כוסות סולת

½ כוס פרג

½ כוס קמח, מנופה

2 כפיות אבקת אפייה

¾ כוס סוכר

1 כף קוקוס

1 ביצה

1 חלמון

1 מיכל יוגורט 1.5% שומן

1 כף דבש

לעיטור:

פיסטוקים או שקדים שלמים

אופן הכנה:

משמנים את התבנית עם הטחינה. מניחים את כל חומרי הסירופ בקלחת פרט למי המזהר, ומבשלים על להבה בינונית במשך 7-8 דקות. מצננים ומוסיפים את מי הזהר.

מערבבים בקערה את סולת, הפרג, הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקוקוס עד לקבלת לתערובת אחידה. מוסיפים לתערובת בהדרגה את החמאה ומעבדים עם הידיים בעדינות כדי להטמיע את החמאה בתערובת בצורה אחידה. מתקבלת תערובת גרגירית הדומה לקוסקוס.

בקערה נפרדת טורפים יחד ביצה, חלמון, יוגורט ודבש עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת הרטובים ליבשים ומקפלים עד לקבלת מרקם אחיד ומעט בצקי. מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים אותה.

מסמנים בעזרת סכין מיקום לחיתוך ריבועים בגודל 5X5 ס"מ. מניחים במרכז כל חתיכה פיסטוק או שקד.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ויוצקים על פני העוגה בעודה חמה את הסירופ המצונן.

עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג
עוגת ״בסבוסה״ מסולת ופרג

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כ-45 דקות

סוג המנה: חלבי

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

 

 

Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin

 

המתכון באדיבות "לחם יין", בית קפה ובייקרי

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here