בעוגה זו מלית תפוחי עץ מסתתרת בין שכבות בצק פריך. כשממהרים, יוצרים פתיתי בצק בדומה לשטרוייזל  אותם

מפזרים על פני מלית התפוחים ואופים. מקבלים עוגה המשלבת בצק במלית ופתיתי בצק היוצרים מרקם נימוח ומפנק.

החומרים: לתבנית בגודל 27+30 ס"מ

לבצק:

3 כוסות קמח מנופה

1/4 כפית אבקת  אפייה

200 גרם חמאה, מרגרינה או מחמאה  חותוכה לקוביות

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

עוגת תפוחים מצויינת

למלית:

3/4 כוס סוכר

9 כפות ריבת משמשים

1 כפית קינמון טחון

1/2 1 כפיות קמח

3 כפות קורנפלור (עמילן תירס)

3 כפות מים

10 תפוחי עף בינונים קלופים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות

לבזיקה:

1 כף סוכר חום מעורבב עם 1/2 כפית קינמון טחון קמצוץ ציפורן

מצננים ומגישים

אופן ההכנה:

לבצק – מניחים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים בידיים או במעבד מזון  עד לקבלת בצק אחיד וחלק. משהים במקרר כרבע שעה.

למלית – בקערה רחבה מניחים את הסוכר, ריבת המשמשים, הקינמון והקמח ומערבבים. בצלוחית נפרדת  מערבבים את הקורנפלור עם המים ומוסיפים אל הקערה ומבליעים בעיסה.

מוסיפים את פרוסות התפוחים ומערבבים כך שכל הפרוסות יצופו בבלילה היטב.

נוטלים 2/3 מהבצק ומרדידים אותו על משטח מקומח. מרפדים בו תבנית משומנת ומקומחת. מעבירים את מלית התפוחים על הבצק בתבנית  ומשטחים.

את הבצק שנותר מעבירים דרך מגררת גסה על פני המלית. כך שנטיפי הבצק יצפו בשכבה אחידה את כל העוגה. מפזרים מעל את הסוכר המתובל.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' אופים כ- 50-60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

  • טיפסקל במקום נטיפים

אפשר לרדד את הבצק ולכסות את העוגה, דוחסים היטב את שאיריות הבצק אל התבנית, מברישים את הבצק בביצה הטרופה, מפזרים סוכר מתובל ויוצרים 3-2 חריצים קטנים ואופים.

 

עוגת תפוחי עץ

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here