עוגת-תפוחים

עוגה קלילה ומהירת הכנה הנשמרת היטב בהקפאה. אפשר לגוון ולהעשירה בפירות מיובשים למינהם. ממהרים

אפשר לרכך את התפוחים על ידי בישול קצר. אפשר להחליף את הסוכר בסוכר חום או בסילאן.

אפשר להשתמש בחצי כמות הקמח בקמח מלא ולהעשיר את טעמה בקינמון טחון ומעט ציפורן.

עוגת תפוחים

החומרים ל-2 תבניות כיכר בגודל 10X30 ס"מ או תבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת בחמאה

2 כוסות תפוחי עץ, מנוקים מליבות וחתוכים לקוביות

100 גרם צימוקים

1/2 כוס יין אדום מתוק

2 כפות קוניאק

3 ביצים

1 כוס סוכר

1 כוס שמן

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

1/2 כוס אבקת סוכר, לעיטור

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את קוביות התפוחים, הצימוקים, היין והקוניאק, ומשהים כחצי שעה.

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). טורפים במערבל את הביצים, הסוכר והשמן לתערובת תפוחה ואוורירית.

מאיטים את מהירות המערבל ומוסיפים את הקמח , אבקת האפייה  והאגוזים.

מבליעים את תערובת התפוחים על נוזליה בעיסת הבצק, ומחלקים אותה בין התבניות.

אופים 25-30 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ונקי. מצננים ומעטרים באבקת סוכר.

 

מגישים ונהנים
מגישים ונהנים
  • טיפסקל לעוגות בחושות

עוגה שפניה נבקעו והבלילה שבתוכה גלשה החוצה מבעד לבקע, נאפתה כנראה בחום גבוה מידי.

החום הגבוה גורם לפני העוגה להיקרש ולהשחים בטרם העוגה עצמה תפחה.

הבלילה שהמשיכה לתפוח יצרה את הבקע ופרצה דרכו החוצה.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here