

זה הזמן להכנת עוגות אשר מספרות בטעם וריח שהעונה התחלפה. אני קוראת לה עונת ההדרים.עוגת תפוזים של סבתא אסתר ואז מיד אני שולפת מהמגירה את המתכונים האהובים עלי העושים שימוש עם הדרים והרבה. ואי אפשר בלי להכין עוגת תפוזים, המלכה של העונה.
פירות ההדר בזמן זה הם בשיאם והעוגה הנאפת בתנור מפיצה ניחוח משכר בבית. אני מרבה להכינה לבני משפחתי ותמיד בתקופה זו מתרבות הבקשות לחזור ולפרסם את המתכון.
לעוגה עשרות גרסאות וטכניקות הכנה, תמצאו באתר חלק מהן. הפעם בחרתי בעוגה הנקראת "פורטוקלופיטה", מהמטבח היווני. עלי פילו משמשים כבסיס והיא ספוגה בסירופ תפוזים ועשירה בניחוח קליפות ההדרים. העוגה עסיסית, רכה ובעלת טעם נפלא. פינוק אמיתי.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר, לשתף ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם הפייסבוק ובטיקטק שלי
ואם הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)


עוגת תפוזים יוונית / פורטוקלופיטה
החומרים: (לתבנית עגולה בקוטר 27 ס"מ)
לעוגה:
12 עלי פילו
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
3-2 טיפות תמצית וניל משובחת
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 1 גביעי יוגורט (באחוזי שומן לפי בחירתכם)
קליפת מגורדת מתפוז גדול
1 שקית אבקת אפייה
לעיטור:
2 כפות סוכר דמררה
1 שקית סוכר וניל
1 כפית סילאן
7 פלחי תפוז דקיקים
סירופ:
כוס וחצי מיץ תפוזים טרי
קליפה מגוררת מתפוז אחד או שניים, לפי טעמכם
1 כוס סוכר
1 כף דבש
אופן ההכנה:
מועכים ומְכווצ'צ'ים את עלי הפילו או חותכים אותם לרצועות. מניחים את העלים המעוכים בתבנית ומייבשים אותם במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. רצוי לערבב אותם מדי פעם. מוציאים ומצננים.
מניחים בקערה רחבה את הביצים, סוכר, שמן, ווניל, מיץ תפוזים, יוגורט וגרידת קליפת התפוז. מערבבים היטב במטרפה ומוסיפים את אבקת האפייה. מערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את עלי הפילו השבורים והמיובשים ומערבבים היטב.
מעבירים את עיסת הבצק לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומשטחים.
בקערית מערבבים את חומרי העיטור. טובלים את פלחי התפוז או מפזרים מעליהם. מסדרים את הפרוסות על פני העוגה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180-170 במשך כ-40 דקות או עד הזהבה יפה.
בקלחת נפרדת שמים את כל חומרי הסירופ, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד לקבלת סירופ שקוף. יוצקים את הסירופ על פני העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. ממתינים מספר דקות לספיגה מלאה.
הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין


דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כשעה
סוג המנה: חלבי (פרווה בשימוש ביוגורט סויה)
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק