

עוגת תמרים נהדרת, נמוכה ועשירה, הסוחטת המון מחמאות. אפשר להקטין את כמות הסוכר או לוותר עליו לחלוטין, כיוון שהתמרים מקנים מספיק מתיקות. להגשה חגיגית במיוחד אפשר לצפות אותה בקרם או בציפוי שוקולד.
החומרים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ
6 ביצים, מופרדות
3/4 כוס סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז
1/2 כוס קמח מצה, מנופה
25 תמרים (מג'הול), מגולענים וחתוכים לפיסות
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים דק
1/2 כפית קינמון
קורט ג'ינג'ר (זנגביל), טחון
קורט ציפורן, טחונה
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
1/4 כוס אבקת סוכר
1/4 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזי קליפורניה, טחונים דק
אופן ההכנה:
מערבלים את החלמונים במערבל במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר, עד קבלת לתערובת תפוחה ובהירה.
מקטינים את מהירות המערבל ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד החלבונים ושארית הסוכר. מערבבים לעיסה אחידה.
מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה, תוך הוספת שארית הסוכר, לקבלת קצף יציב.
מבליעים בהדרגה את הקצף בתערובת החלמונים, לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים 60-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.
מערבבים בקערית את חומרי הקישוט ובוזקים על העוגה ומגישים.
צילום: דרור כץ, מתוך הספר "המטבח הקל של פסקל "
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק