

לפניכם העוגה שלי לכבוד החג, עוגת תמרים ואגוזים נהדרת, נמוכה ועשירה, הסוחטת המון מחמאות מאוהבי התמרים. זו עוגת תמרים ואגוזים אשר אפשר להקטין בה את כמות הסוכר או לוותר על הסוכר לחלוטין, כיוון שהתמרים מעניקים מספיק מתיקות. לתמרים יש מקום חשוב במטבח. כמעט בכל מנה שתכינו אפשר יהיה לשלב אותם. בין אם במנות בשריות, בשילוב עם בשר בקר או עוף או כתוספת לחמין שצובעת את הסיר כולו בצבע ענברי מזמין ויפה. הם משתלבים נהדר בתוספות צמחוניות וכמובן בעוגות בעוגיות, עם מילוי של ממרח תמרים רך ועשיר או עם אגוזים קצוצים או חתוכים שמונחים בתוך העוגה, הדבר בולט מאוד בעוגת תמרים ואגוזים שלפניכם ואל לנו לשכוח את החרוסת על שלל גווניה, שם התמרים הם מרכיב חשוב.
החומרים: לתבנית מלבנית בגודל 27X35 ס"מ או קפיצית בקוטר 26 ס"מ , משומנת
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
3 כפות סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גרם שוקולד לבן או מריר, שבור לקוביות
לבצק:
6 ביצים, מופרדות
3/4 כוס סוכר
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 לימון
מיץ וקליפה מגוררת מ-1 תפוז
1/2 כוס קמח מצה, מנופה
25 תמרים (מג'הול), מגולענים וחתוכים לפיסות
1/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים דק
1/2 כוס אגוזי מלך, טחונים דק
1/2 כפית קינמון
קורט ג'ינג'ר (זנגביל), טחון
קורט ציפורן, טחונה
1 כפית תמצית וניל
לעיטור:
1/2 כוס שבבי שוקולד לבן
מעט קינמון
אופן ההכנה:
להכנת הקרם- מכניסים לסיר את השמנת המתוקה, הסוכר, סוכר הווניל והשוקולד וממיסים על אש קטנה עד לקבלת תערובת חלקה. מאחסנים במקרר למשך לילה. מעבירים לקערת מערבל חשמלי ומקציפים לקבלת קרם אחיד. מאחסנים במקרר.
להכנת הבצק – מערבלים את החלמונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר, עד לקבלת לתערובת תפוחה ובהירה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את שאר החומרים, מלבד החלבונים והסוכר הנותר. מערבלים עד לקבלת עיסה אחידה ומעבירים לקערה.
מקציפים את החלבונים בקערת מערבל נקייה במהירות גבוהה, כאשר נוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. מבליעים בהדרגה את הקצף בתערובת החלמונים, לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ- 60-45 דקות עד ש קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש מצננים.
מורחים על העוגה את הקרם המוכן, מעטרים בשבבי שוקולד לבן ובוזקים מעל קינמון. מאחסנים במקרר.
- טיפסקל
השומרים על גזרתם יכולים לוותר על קרם השוקולד. אופים את העוגה בתבנית מלבנית. רצוי להגישה כשהיא חתוכה למלבנים באורך 10 ס"מ וברוחב 3 ס"מ.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אם מוותרים על הסוכר אפשר להקציף חלבונים ללא סוכר?
הי תמר
אפשר כמובן להקציף חלבונים ללא סוכר אבל לא תקבלי את המרקם הרצוי . גם שימי לב שהכמות מתחלקת לשניים אחד לחלבון ואחד לחלמון
אםאת יכולה אולי רק הקטיני את כמות הסוכר כלומר אולי חצי מהכמות אותה את מחלקת בהתאם לאופן ההכנה. אם זה מטעמי בריאות אולי תשתמשי בחליפי סוכר למשל כמוסוכר