

עוגה מעניינת ומתאימה לכל יום בחול המועד של סוכות , יש בה שילוב מעניין בין בצק תופין ומלית התפוחים, המניב עוגה עסיסית ונמוכה. במבט ראשון העוגה נראית פשוטה ורגילה אך יופייה נחשף עם פריסתה.
עוגת תופין ותפוחים בטעם קינמון
החומרים: לתבנית אינגליש קייק רחבה או אחרת, משומנת
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 כפות דבש
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים, חלב או מיץ
1/4 כפית תמצית וניל, משובחת
1 כוס קמח תופח, מנופה
למלית:
4-5 תפוחים בינוניים חמצמצים (מסוג גרני סמית) קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות
4 כפות סוכר דמררה
1 כפית מחוקה קינמון, טחון
1/2 כוס אגוזי מלך, גרוסים גס
1/4 כוס אגוזי לוז, קלויים קלות וקצוצים
לעיטור:
1/2 כוס אבקת סוכר מעורבת ב- 1/4 כפית קינמון


אופן ההכנה:
מקציפים במערבל חשמלי את הביצים ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר. מקציפים כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הדבש, השמן, המים, הווניל והקמח ומערבבים יחד לקבלת תערובת אחידה.
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מעבירים אל התבנית מעט מהמלית ומשטחים לשכבה דקה. יוצקים חצי מכמות הבצק על מלית התפוחים ומשטחים. מסדרים על הבצק את יתרת המלית, יוצקים את תערובת הבצק הנותרת על המלית ומשטחים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי. מצננים היטב ובוזקים אבקת סוכר.
טיפסקל
איך שומרים על עוגת פירות ?
עוגות המכילות פירות רצוי וחשוב לאחסן במקרר, במיוחד בימים חמים. למעט עוגות מיוחדות המכילות פירות מיובשים, במקרה זה מצוין במתכון היכן לאחסנן.
צילום -אנטולי מיכאלו מתוך ספרי "העוגות של פסקל "
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
בצילום נראה שהשכבה העליונה היא של תפוחים ובמתכון השכבה העליונה בצק. מה נכון?
הי חניה
שימי לב לסעיף השני באופן ההכנה ואז תביני למה את רואה את זה כאילו התפוחים למעלה. :)
גם אני לא הבנתי איך בצילום רואים את המלית למעלה ולפי ההסבר זה בשכבות,האם זו עוגה הפוכה?
הי קלרה
נדמה לי שעניתי לך דרך הפייסבוק לא?!
בכל מקרה השכבות באפייה סוג של מתערבבות לכן את רואה את זה כך
בהצלחה
פסקל
תודה רבה על המתכון המדהים והמדויק!
יצא מושלם, אחת עוגות התפוחים הטעימים שהכנתי
הכנתי אותה ללא גלוטן עם תערובת כרגיל
פשוט מושלם!
הי אינה
ממש שמחה
יישר כוח על ההכנה גם ללא גלטון
פסקל
במה אפשר להחליף את האגוזים במתכון? (לאלרגנים)
תודה!
הי שחר
פשוט ותרי עליהם
ת יכולה להוסיף יותר צימוקים או חמוציות פתיתי קוקוס
"יוצקים חצי מכמות הבצק"… למה הכוונה במילה בצק? לתערובת?
הי מיכל
אכן כן לבלילה של הבצק :)