

זוהי עוגה ברוח התקופה, היא בריאה, עשירה, מלאה בכל טוב וטעימה מאוד. בעיני היא מוצלחת בעיקר כי לא טורחים בהכנתה. צ'יק צ'ק העוגה בתנור והריח … הריח..
עוגת תאנים ותמרים
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 28 או 26 ס"מ
1/2 1 כוסות קמח מלא, מנופה
1/2 כוס גרגרי שומשום מלא
15 תמרים, מגולענים וקצוצים דק
10 תאנים, מיובשים קצוצים דק (או טריים בעונה)
20 אגוזי מלך או פקאן, קלויים קלות, וקצוצים
1/2 כוס סילאן דבש תמרים
1/2 כוס שמן קנולה או חמניות
1/2 כוס מיץ תפוז או אחר
1 כוס מים, רותחים
1 כפית אבקת סודה לשתייה
לפיזור:
1/2 כוס גרגרי שומשום מלא
לעיטור:
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא טרוף ב- 2-3 כפות סילאן
2 כפות פרורי חלבה
אופן ההכנה:
שמים בקערה גדולה את הקמח, גרגרי השומשום ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים החמים והסודה לשתייה.
מערבבים בקערית את המים הרותחים עם אבקת הסודה לשתייה, מוסיפים בהדרגה אל קערת הפירות ומערבבים לבלילה אחידה.
מעבירים לתבנית ומשטחים. בוזקים על העוגה את גרגרי השומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות ומצננים.
מעטרים בזילוף קל של הטחינה וסילאן או מפזרים פירורי חלבה.
- טיפסקל
מה עדיף דבש או סילאן?
שני מתוקים נפלאים הטובים לבישול ולאפייה. שניהם טובים באותה מידה, זה רק עניין של טעם וגוון. כשרוצים עוגה עדינה ובהירה התשובה היא דבש, כשרוצים גוון כהה יותר וטעם דומיננטי השתמשו בסילאן. ולפעמים ההחלטה היא לפי מה שיש במזווה.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק