עוגת שקדים קלילה / טישפשטי  זו עוגה אופיינית למטבח הבולגרי המוכרת בכמה גרסאות. אני אוהבת את הגרסה הזו של עוגת שקדים קלילה / טישפשטי המשלבת קמח מצהסופגניות | קליליות- סופגניות מקמח מצה – מקבלים עוגה נימוחה, קלילה ומתוקה. את מרקם הסולת הגרגירי מחליף קמח המצה.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

החומרים: לתבנית בגודל 30+27 ס"מ

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

מיץ מתפוז אחד או 1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כוס קמח מצה

1 כפית אבקת אפייה

½1 כוסות שקדים קלופים וטחונים

קליפת מגוררת מתפוז או לימון

3 טיפות תמצית מי שקדים

1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

1 כוס סוכר

½1כוסות מים

3 טיפות מי ורדים





אופן ההכנה:

מכניסים ביצים למערבל חשמלי  ומקציפים כ-7-8 דקות תוך הוספה הדרגתית של הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ובהיר. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים. מוסיפים למערבל באיטיות ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים והווניל.

יוצקים לתבנית ומשטחים. אופים בתנור בחום של 160 מעלות צ' כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ(לא עד התחתית).

בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.

 

סטיילינג וצילומים:פסקל פרץ-רובין

 




Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

    • הי אורה
      קמח לא מקנה לעוגה את המרקם המיוחד שלה (לא שזה פוגם ) אפשר לנסות עם סולת

    • הי נירה
      הם צריכים להיות טחונים דק
      קמח שקדים המרקם שלו לא מתאים
      זה מקבל מרקם חלק מידי
      אבל את מוזמנת לנסות :)

  1. היי פסקל
    האם מדובר בקמח מצה רגיל ? או קמח מצה דק ? או שזה לא משנה ?
    וגם … ראיתי בתגובה מעלי לגבי שאלה לקמח השקדים אם אפשר במקום שקדים טחונים ואמרת שזה לא אותו דבר , בכל זאת אשמח אם תסבירי , כי ראיתי בהרבה מתכונים שקמח שקדים ושקדים טחונים זה אותו דבר .

    • הי יעל
      קמח מצה רגיל
      קמח שקדים הוא מאוד מאוד דק
      בעוגה זו ספציפי השקדים רצוי שהיו טחונים במרקם גס יותר מהמרקם של קמח השקדים

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here