עוגה אופיינית למטבח הבולגרי המוכרת בכמה גרסאות. אני אוהבת את הגרסה הזו המשלבת קמח מצה – מקבלים עוגה נימוחה, קלילה ומתוקה. את מרקם הסולת הגרגירי מחליף קמח המצה.

החומרים: לתבנית בגודל 30+27 ס"מ

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס שמן

מיץ מתפוז אחד או 1/2 כוס מיץ תפוזים

1 כוס קמח מצה

1 כפית אבקת אפייה

½1 כוסות שקדים קלופים וטחונים

קליפת מגוררת מתפוז או לימון

3 טיפות תמצית מי שקדים

1 כפית תמצית וניל

לסירופ:

1 כוס סוכר

½1כוסות מים

3 טיפות מי ורדים

אופן ההכנה:

מכניסים ביצים למערבל חשמליומקציפים כ-7-8 דקות תוך הוספה הדרגתית של הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב ובהיר. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בזרם איטי ודק את השמן ומיץ התפוזים.

בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ושקדים. מוסיפים למערבל באיטיות ומערבבים 2 דקות. מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית השקדים וה-וניל.

יוצקים לתבנית ומשטחים. אופים בתנור בחום של 160 מעלות צ' כ-40 דקות עד שהעוגה מזהיבה. מוציאים מהתנור, חותכים לריבועים בגודל 4 ס"מ(לא עד התחתית).

בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי אורה
      קמח לא מקנה לעוגה את המרקם המיוחד שלה (לא שזה פוגם ) אפשר לנסות עם סולת

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here