עוגת שמרים קראנץ גבינה ושוקולד

ברגע שלא מפחדים מהכנת בצק שמרים אזי אפשר להכין עוגות שמרים מעניינות, בעיצובים ובצורות שונות.

עוגת השמרים שלפניכם משלבת גבינה ושוקולד ובכך הופכת את המאפה המתוק לעשיר, טעים אשר

תמיד כיף להכין ובעיקר לפרוס וליהנות מטעמו.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי. הכנתם?! אל תשכחו לתייג ולשתף אותי באינסטגרם 

החומרים: ל-2  תבניות אינגליש קייק

1 כף שמרים יבשים

1/4 כוס סוכר

1 כוס חלב פושר

3 כוסות קמח מנופה

1  חלמון ביצה

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כפית מלח

למלית:

1 גביע ממרח גבינה ושוקולד או ממרח גבינה שוקולד ואגוזים

להברשה:

1 חלמון ביצה טרוף היטב עם כף מים

 

אופן ההכנה:

ממיסים בקערה את השמרים עם מעט סוכר וחלב פושר (מתוך הכמות במתכון).

מערבבים במערבל עם וו לישה את הקמח, חלמון הביצה, חמאה, יתר החלב, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את השמרים המומסים ומערבבים כשלוש דקות נוספות עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מניחים במקום חמים ומתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חתיכה למלבן. מורחים שכבה דקה של ממרח שוקולד גבינה ומגלגלים לרולדה.

חוצים את הרולדה לאורך ויוצרים צמת בורג משני החצאים, מכניסים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה. בדרך זו מכינים את הגלילה השנייה.

מניחים להתפחה עד שהגלילות מכפילות את ניפחן.  מברישים בחלמון הטרוף ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ'  כ- 50-40 דקות או עד להשחמה אחידה.

 

עוגת שמרים קראנץ גבינה ושוקולד
עוגת שמרים גבינה

טיפסקל

השף ברק ממליץ לאחר מריחת ממרח גבינה ושוקולד לפזר מעט אגוזים קצוצים. בנוסף רצוי להכין סירופ סוכר ולהבריש על הרולדות בעודן חמות.

המתכון באדיבות השף ברק חי חורש, טרה, צילום: שי אפגין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. הי פסקל, אני מאד נהנית ממתכונייך. תוכלי לכתוב איך ממירים שמרים יבשים השמרים טריים (לא קוביה, אלא בשקית)? תודה!

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here