

קבלו מתכון לעוגת שיש בחושה בשני צבעים שהיא טובה לשינוע ומחזיקה נהדר בחבילות לחיילים. את עוגת שיש בחושה בשני צבעים אפשר להכינה בתבניות אלומיניום 4-3 תבניות כיכר מאלומיניום בהתאם לגודלם.
מרקם עוגת שיש בחושה בשני צבעים נימוח והיא נשמרת במיטבה לפחות 4 ימים. אפשר לשלב בבצק אבקת קקאו או תוספות כמו פירות מיובשים, אגוזים, צימוקים, פירות מסוכרים ועוד…
חשוב לעטוף את התבניות עם העוגה הבחושה אחרי האפייה, והצינון תחילה ביריעת ניילון ניצמד ומעל רדידי אלומיניום ולסגור היטב והדוק. לגבי רדידי אלומיניום, שימו לב ישנם סוגים שונים השתמשו הפעם בסוג העבה יותר.
לפניכם מתכון לעוגה הכי קלה והכי טעימה, נראית פשוטה אך טעמה נפלא וממכר. חסרונה היחיד – היא נגמרת מהר מדי.
מאז שילדי גדלו וחלקם פרחו מהבית, מרכז כובד הבישול נופל בעיקר לקראת סופהשבוע. את תחילת השבוע אני מייעדת לפיתוח מתכונים מעניינים, ליצירה ושילוב של טעמים חדשים, לצילום המדור והכנת תבשלים ומאפים לצילום נושאי המדור. לסוף השבוע אני שומרת את הזמן והמקום להכנת המטעמים האהובים על כל בני משפחתי. סוף השבוע עבורי לא נועד לניסיונות, והכנת מטעמים לא מוכרים סופהשבוע נועד לפינק בני המשפחה לחיבוק דרך ניחוחות וטעמים וככזה אני בוחרת להכין את המטעמים שבני המשפחה אוהבים ומתגעגעים לטעמם. לעיתים אני משלבת משהו חדש ומיוחד. אחרי שנבחרו התבשילים והמטעמים לסופהשבוע אני בוחרת את המתוקים והקינוחים לסוף הארוחה או לכל השבת.
לכאן נכנסת ההפתעה כי לא משנה כמה סוגי עוגות הכנתי, הן היו מכל הסוגים, והטעמים. ממולאות ומצופות בסוגי קרמים ובציפויים מעניינים כמו: גאנש שוקולד חום ולבן, חמאת בוטנים, קארמל ולוטוס ועוד. משום מה ילדי תמיד העדיפו את העוגה הכי פשוטה, זו הבסיסית, העוגה הבחושה.
וכך כל אימת שילדי גל, ושי מודיעים שהם בדרך הביתה מהבסיס, הדבר הראשון שאני עושה הוא חיפוש במגירות המקרר אחר מוצרים שונים על מנת שאכין עבורם עוגה בחושה מפנקת כמו שהם אוהבים. העוגה חייבת להישאר נקייה ולהכיל רק שוקולד והמון אהבת רק כך היא הופכת לטעימה, רכה נימוחה ומיוחדת. תמיד היא מקבלת הבזקה קלה של אבקת סוכר וכשאני מתעקשת זרזיפי ציפוי שוקולד מעטרים אותה כמו כתר.
וזה כל כך פשוט וכל כך בית, לכן מבחינתי היא נהדרת , לא רק בגלל טעמה הנפלא אלא גם משום שהכנתה קצרה, קלה, פשוטה וללא פעולות מורכבות. די בכמה חומרים בסיסים, ערבוב, ושילוב מעניין של שוקולד מעבירים לתבנית ומשם לתנור, וניחוח נפלא מיד עוטף את הבית ומספר סיפור של משפחה אוהבת.
For the English recipe scroll down
החומרים: לסיר פלא (בקוטר 24 ס"מ) או 2 תבניות כיכר-(אינגליש קייק) משומנת ומקומחת
200 גרם חמאה רכה (או מחמאה)
1/2 1 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 ביצים
3 כוסות קמח תופח מאליו מנופה
1 גביע יוגורט (או מיץ, ריצ קצפת צמחית)
2 כפות חלב או מים
2 כפות אבקת קקאו
3 כפות חלב או מים
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)
אופן ההכנה:
מערבלים את החמאה במערבל חשמלי, במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וסוכר הווניל מערבלים שתיים שלוש דקות ומוסיפים בהדרגה את הביצים. מקציפים לתערובת קלילה וחלקה.
מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה ולסירוגין את הקמח, היוגורט ו2 כפות חלב. יוצקים אל התבנית מחצית מהבלילה.
בקערית מערבבים את אבקת הקקאו ו -3 כפות חלב, ומוסיפים למחצית הבלילה הנותרת ומערבבים היטב. יוצקים את הבלילה הכהה על הבלילה הבהירה שבתבנית.
נוטלים כף או שיפוד, דוחסים לבלילה ויוצרים צורת שמונה – 8 בבלילה, כך מקבלים מראה של שיש בעת פריסת העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 170- 180 מעלות צ' כ-45-50 דקות ומניחים להצטנן על רשת ברזל.
- טיפסקל – לקבלת בחושה קלה
שומרים על הגזרה? רוצים להחליף את השומן? החליפו ברסק תפוחים ובשמן.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
Now that some of my children have flown the coop, most of my cooking and baking efforts are focused on the weekends when we all gather together around the table. At the beginning of the week, I begin musing about what food I’d like to prepare for Shabbat. I also start preparing for my photo shoots of new dishes that will appear in my weekly column.
I use the beginning of the week for trying out new recipes and experimentation. For Shabbat, however, I only prepare dishes that I know my kids love and look forward to eating together as a family. I must admit, though, that I sometimes sneak in something new to check out their reaction – especially when it comes to desserts. I’ve tried just about every type of cake possible: cream-filled, chocolate ganache, peanut butter, caramel – the list goes on and on. And yet, they always seem to prefer a simple, basic chocolate cake.
Whenever I get a message from one of my boys that they are on their way home from the army base, I immediately begin gathering all the ingredients on the counter so I can prepare their favorite cake. This chocolate cake comes out perfect – especially if it’s made with love!
It’s such a pleasure making this cake, because it’s so simple and easy. Just add the ingredients, mix and pour into a pan.
Photo credit and styling: Pascale Perez-Rubin
Ingredients
- 200 g softened butter or margarine
- 1 ½ cups sugar
- 2 packets vanilla sugar
- 3 eggs
- 3 cups self-rising flour, sifted
- 1 container yoghurt (or juice or Rich’s pareve cream)
- 2 tbsp milk or water
- 2 tbsp cocoa powder
- 3 tbsp milk or water
Instructions
- Add the butter to the bowl of an electric mixer and mix at high speed. Gradually add the sugar and vanilla sugar while mixing for 2 or 3 more minutes. Gradually add the eggs. Mix until smooth.
- Lower the speed and gradually add a little flour, then a little yoghurt, then 2 tablespoons of milk. Continue adding a little more flour and milk while mixing. Pour half of the mixture into the pan.
- In a small bowl, mix the cocoa powder with 3 tablespoons of milk. Add it to the second half of the mixture and mix well. Pour the dark mixture on top of the light mixture in the pan.
- Take a spoon or skewer and stick it into the mixture. Then use the skewer to make a figure 8 in the mixture, which will swirl the dark and light parts of the mixture together.
- Bake in an oven that has been preheated to 170º or 180º for 45-50 minutes. Let the cake cool on a wire rack.
- TiPascale:
- If you’d like to make the cake lower in fat, you can use apple sauce in place of oil.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 30 minutes.
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
פסקל יקרה
אני רוצה להחליף את החמאה ברסק או בשמן.
כמה שמן? כמה רסק?
תודה
נח אריאלנ
100 גרם חמאה = 85 גרם שמן עשי את ההמרה בהתאם
לגבי רסק תפוחי העץ אני מבינה בגלל הביצים ? אז כל ביצה = 50 גרם רסק
אריאלה חייבת לציין שלא ניסתי את זה עם רסק תפוחי מקווה שהמקרם יתקבל יפה וטוב.
הי
מתלהבת מכל מתכון שלך. איך ניתן לעשותבגרסת פרווה אשמחלעזרה עםהכמויוגם
הי דנה
היכנסי למתכון
ציינתי ליד החומרים החלביים תחליפים אפשריים
הי פסקל, אם אופים את העוגה בסיר פלא על הגז, מה משך האפיה? ואם בסיר פלא בתנור, מכוסה או פתוח?
הי גליה
בסיר על הגז עליך להשגיח ולאפות עם מכסה
בתנור בלי מכסה
בהצלחה
טעות שלי. יש חמאה. יצא נורא סמיך. נקווה שיצא טוב
ורד
איך????
אפשר במקום חמאה להשתמש בנטורינה?
הי זהבה
אפשר בהחלט
עוגה מעולה
הי שרית
תודה , שמחה שאהבת :)
יש מצב לשלוח לי המתכונים ישירות למ״ל בלי להעתיק. כן לפעמים זה מכביד להכנס לקישור ולהעתיק ולהדביק. אז אם אפשר לשלוח ישירות אשמח תודה רבה.
הי מלי
ליד כל מתכון יש גרסת הדפסה
השתמשי בה
תודה על המתכון
מעוניינת לעשות עוגת אחת
בתבנית אינגלשקייק חד פעמי
או בתבנית קוטר 15
האם לחלק הכל בחצי?
וכמה כמות הביצים?
הי מורן
תכיני את המתכון כמו שהוא והכניסי לתבנית 24 או צקי חצי כמות ראי שזה מגיע עד 3/4 גובה התבנית
שלום…
אוהבת את המתכונים שלך..ואת הספרים כמובן.. ישנים , אבל, אין עליהם
בקשר לעוגה.. איזה כמות של יוגורט.. תודה🍭
הי יפה
תודה רבה :) רק שתדעי יש ספרים חדשים היכנסי לקטגוריית הספרים
ולשאלת הכוונה לגביע יוגורט 150 מ"ל
בהצלחה :)
יש פעמיים חלב או מים ?
הי בילי
כן
פעם ליוגורט לדלל
ופעם לקקאו שימי לב בהוראות ההכנה
עטיפת העוגה בניילון נצמד ונייר כסף היא רק לצורך שינוע ? או כך גם לשמור אותה בבית לאחר האפייה ? וגם … אפשר להחליף את הקקאו בשוקולית ?
הי יעל
לצורך שמירה ושינוע
אם את משתמשת בשוקולית צריך להוריד בכמות הסוכר מעט