

לפעמים לא צריך לחפש מתכונים מורכבים. בעיקר לא בימים חמים.מספיק עוגה בחושה טובה המשלבת בתוכה פרוסות של פירות העונה והופכת להיות מעדן בתום האפייה. כזו היא עוגת השזיפים הזו לפניכם.
אתם יכולים להכינה עם כל מתכון של עוגה בחושה טובה, אני מצאתי שדווקא עם הגרסה כאן השילוב אחיד וטוב. אפשר להכין עוגה אחת עגולה או שתי עוגות מאורכות.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי. הכנתם את עוגת השזיפים במטבח הפרטי שלכם?! אל תשכחו לתייג אותי #במטבחשלפסקל ובאינסטוש או לשלוח לי תמונה!
עוגת שזיפים ופירורי בצק שקדים
החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או ל-2 תבניות כיכר אינגלישקייק
לפירות:
2-1 כוסות פרוסות שזיפים או נקטרינות
1/2 כוס סוכר חום
1 כף דבש או סילאן
לבצק:
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
3 כפות יוגורט או מיץ תפוז או מים
2 כפיות אבקת אפייה
1 כוס קמח, מנופה
1/2 כוס שקדים מולבנים, טחונים
1/2 כפית קינמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
לציפוי, פירורי בצק שטרוייזל:
50 גרם חמאה או מחמאה
50 גרם סוכר חום
1/2 כוס קמח מעורבב עם 1 כף קורנפלור ומנופה אפשר לשלב 2 כפות אבקת שקדים
לתבניות:
מעט חמאה לשימון
2 כפות סוכר חום לבזיקה


אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בינונית את פרוסות השזיפים עם הסוכר והדבש ונותנים לו לנוח.
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה תוך הוספה הדרגתית של הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.
מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הביצים, היוגורט, אבקת האפייה, הקמח, השקדים, ונותני הטעים: הקינמון, קליפת הלימון המגוררת, והווניל מערבלים לקבלת מסה קרמית חלקה ואחידה.
בקערה נפרדת מערבבים בכפות הידיים את כל חומרי פירורי השטרויזל עד לקבלת פירורים עדינים.


משמנים את שתי תבניות הכיכר או תבנית עגולה. בוזקים על התחתית והדפנות את הסוכר החום. יוצקים את מסת הבצק אל תוך תבניות הכיכר ומשטחים.
מערבבים את פרוסות השזיפים ומסדרים אותם על פני הבצק הנתון בתבנית. מפזרים מעל את פירורי הבצק – שטרוייזל.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- נמוך 175-180 מעלות צ' כ-50-60 דקות. או עד שהעוגות מזהיבות ומשחימות. וכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא לח עם מעט פירורים.
- טיפסקל
אפשר לגוון את הפרי בנקטרינות ואו אגסים. אפשר לשלב אגוזי מלך קצוצים בבצק או אגוזי פקאן מסוכרים.
סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
אפשרי להסתפק רק בחב׳ אחת של חמאה? כלומר 100גר?
הי יעל
ברור לך שזה משפיע על מרקם העוגה
את יכולה להמיר אולי בשמן קוקוס 200 גרם חמאה= 160 גרם שמן קוקוס
או שמן רגיל – 100 גרם חמאה = 85 גרם שמן (קצת פחות מ-100 מ"ל)
יתאים עם משמשים?
הי מירב
כן , גם נקטרינות
האם אפשר להשתמש באפרסקים מקופסת שימורים? אם כן מה להפחית או לשנות ?
גלית
אפשר להשתמש, למרות שאני חושבת שלא תקבלי את אותו מרקם. בגלל שהאפרסקים כבר רכים יכול להיות שיצאו מושים יותר מידי
אולי נסי לערבב אותם בעיסת הבצק
האם אפשר להקפיא את העוגה
הי צפורה
אפשר להקפיא
הי!! האם אפשר לעשות את העוגה פרווה?
הי
אפשר להחליף את החמאה במחמאה או בשמן 100 גרם חמאה =85 גרם שמן
יוגורט במיץ, מים, או שמנת ריצ' פרווה
איך הבת שלי אמרה , עוגה של קונדיטוריה
חבל שהכנתי אחת בחצי כמויות
נפלא
הי
איזה כיף ונעים לקבל כזו תגובה :)
חג שמח
פסקל
אני ממש מאוכזבת. כל הבצק התחתון התנפח ועלה ובלע לתוכו את השטרויזל. לא ברור לי למה. דרך אגב, מה לגבי הנוזלים בהם שהו השזיפים ? האם הם הולכים לפח? שפכתי חלק מן הנוזל על השזיפים. האם זה מה שקלקל? אני עדיין מקוה שהעוגה תהיה טעימה אבל היא בהחלט לא יפה כמו שלך.
הי דינה
אני ממש מצטערת שכך קרה לך
זו עוגה לגמרי פשוטה וקלה
נראה לי שהנוזלים עשו בעיה ולא נתנו לעוגה לשמור על צורתה היא הפכה כנראה לנוזלית מידי
מקווה שהטעם טוב עדין ונאפה טוב בפנים
עוגה מנצחת!! כולם ממש אוהבים אותה אצלנו
אני ממש שמחה <3
עוגה מעולה! אני עושה אותה פעם בשנה עם דובדבנים. מושלמת וטעימה
הי ליהיא
אני ממש שמחה
האמת מעולם לא הכנתי את העוגה עם דובדבנים
צריכה לנסות :)