לפעמים לא צריך לחפש מתכונים מורכבים. בעיקר לא בימים חמים.מספיק עוגה בחושה טובה המשלבת בתוכה פרוסות של פירות העונה והופכת להיות מעדן בתום האפייה. כזו היא עוגת השזיפים הזו לפניכם.

אתם יכולים להכינה עם כל מתכון של עוגה בחושה טובה, אני מצאתי שדווקא עם הגרסה כאן השילוב אחיד וטוב. אפשר להכין עוגה אחת עגולה או שתי עוגות מאורכות.

עוגת שזיפים ופירורי בצק שקדים

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או ל-2 תבניות כיכר אינגלישקייק

לפירות:

2-1 כוסות פרוסות שזיפים או נקטרינות

1/2 כוס סוכר חום

1 כף דבש או סילאן

לבצק:

200 גרם חמאה

1 כוס סוכר

2 ביצים גדולות

3 כפות יוגורט או מיץ תפוז או מים

2 כפיות אבקת אפייה

1 כוס קמח, מנופה

1/2 כוס שקדים מולבנים, טחונים

1/2 כפית קינמון

1 כפית קליפת לימון מגוררת

1 כפית תמצית וניל

לציפוי, פירורי בצק שטרוייזל:

50 גרם חמאה או מחמאה

50 גרם סוכר חום

1/2 כוס קמח מעורבב עם 1 כף קורנפלור ומנופה אפשר לשלב 2 כפות אבקת שקדים

לתבניות:

מעט חמאה לשימון

2 כפות סוכר חום לבזיקה

 

שזיפים לכל אורך העוגה
שזיפים לכל אורך העוגה

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה בינונית את פרוסות השזיפים עם הסוכר והדבש ונותנים לו לנוח.

בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבלים את החמאה תוך הוספה הדרגתית של הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.

מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים בהדרגה תוך ערבול את הביצים, היוגורט, אבקת האפייה, הקמח, השקדים, ונותני הטעים: הקינמון, קליפת הלימון המגוררת, והווניל מערבלים לקבלת מסה קרמית חלקה ואחידה.

בקערה נפרדת מערבבים בכפות הידיים את כל חומרי פירורי השטרויזל עד לקבלת פירורים עדינים.

 

מפזרים פירורים
מפזרים פירורים

משמנים את שתי תבניות הכיכר או תבנית עגולה. בוזקים על התחתית והדפנות את הסוכר החום. יוצקים את מסת הבצק אל תוך תבניות הכיכר ומשטחים.

מערבבים את פרוסות השזיפים ומסדרים אותם על פני הבצק הנתון בתבנית. מפזרים מעל את פירורי הבצק – שטרוייזל.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני- נמוך 175-180 מעלות צ' כ-50-60 דקות. או עד שהעוגות מזהיבות ומשחימות. וכשנועצים קיסם במרכז העוגה הוא יוצא לח עם מעט פירורים.

  • טיפסקל

אפשר לגוון את הפרי בנקטרינות ואו אגסים. אפשר לשלב אגוזי מלך קצוצים בבצק או אגוזי פקאן מסוכרים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here