נידבו אתכם להכין עוגת שוקולד לאירועי סוף השנה בבתי הספר ובגנים? קבלו את עוגת השוקולד שלי

התקופה הזו בשנה, שבה בכל יום מתקיימות מסיבות סיום בבתי הספר ובגנים, היא הזמן שבו אני מקבלת שלל פניות ובקשות למתכונים מנצחים לעוגת שוקולד. "כזו שאי אפשר לפספס איתה", חלקכם מבקשים ומוסיפים שזו הפעם  הראשונה שהם נכנסים למטבח כדי לאפות.

לכולם אני אומרת שקשה להצביע על עוגת שוקולד אחת שטובה וטעימה יותר מאחרות. קיימים המון מתכונים לעוגות שוקולד, והם שונים האחד מהשני במרקמים, בטקסטורות ובטעמים. ישנן עוגות אוורירית וישנן דחוסות ויש כאלו בעלות מרקם פאדג' נימוח ועסיסי. ובסוף הרי זה עניין של העדפה אישית, ולכל אחד יש את עוגת השוקולד שהוא מחבב יותר, בהתאם למרקם ולתוספות שבה.

אז כשחשבתי מה להציע לכם, בחרתי מתכון אחד שהולך איתי מאז ומתמיד. זו עוגת השוקולד הראשונה שלמדתי להכין והיא ליוותה אותי כאשר התבקשתי להביא עוגה ככיבוד למסיבות הסיום ולאירועים אחרים בגנים ובבתי הספר. הפעם במקום ציפוי שוקולד ופיזור סוכריות צבעוניות מעל, בחרתי לקשט את העוגה בקישוטים שונים על מנת לאפשר לכל אחד לקבל את ריבוע השוקולד שלו מעוטר ויפה.

עוגת השוקולד שלי

רצוי להצטייד בכמות גדולה של סוכריות צבעוניות בצורות ובגדלים שונים, שיהיה מספיק לעיטור כל שטח פני העוגה.

החומרים (לתבנית מלבנית, משומנת):

5 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר וניל

1/2 כוס שמן

1 כוס קמח, מנופה

6 כפות אבקת קקאו, מנופה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1 שקית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

 

משחקים עם שלל סוכריות צבעוניות

 

לציפוי:

50 גרם חמאה, חתוכה

4 כפות סוכר

4 כפות אבקת קקאו, מנופה

2 כפות מים

1 כף ברנדי

1 כפית רום

לעיטור:

6-4 סוגים של סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מקציפים את החלמונים במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה חצי מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הווניל והשמן וממשיכים בערבול במהירות נמוכה.

מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת הקקאו, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמים. ממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לקערה.

בקערה נקייה של מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את הקצף בהדרגה ובתנועות קיפול אל תערובת הבצק.

מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-30 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות), עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש.

להכנת הציפוי – שמים בסיר קטן את חומרי הציפוי ומחממים על אש בינונית תוך בחישה רצופה, עד לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה. מצננים מעט. יוצרים בעזרת סכין חדה ריבועים בגודל אחיד (5X5 ס"מ) ומקשטים כל ריבוע בסוכריות צבעוניות.

סיום מתוק וצבעוני

טיפסקל

כדאי לצנן את העוגות על רשת ברזל כדי שיגיע אליהן אוויר קר מכל הכיוונים, כולל התחתית. צינון כזה מונע היווצרות אדי מים ולחות המרטיבים את העוגה. אפשר לקנות רשת ברזל עם רגליות קטנות בחנויות לציוד אפיה.

 

סטיילינג וצילום: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

6 תגובות

  1. היי. אני עושה כל הזמן עוגת שוקולד, אבל א פעם לא הוספתי סודה לשתיה. אשמח לדעת במה הסודה לשתיה משפרת את העוגה?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here