עוגת שוקולד רושם

המתכון להכנת עוגת שוקולד רושם שלפניכם הוא תוצאת ממפגש טעים ומעניין שערכתי.  מידי פעם אני מייחדת את המדור שלי במעריב סופהשבוע  לאפייה ובישול עם ילדים. מיד אחרי פירסום המדור  קיבלתי הודעה בדף האינסטגרם שלי אור ויצמן בן ה-15. אור סיפר לי שהוא מאוד אוהב לאפות אחרי שעות הלימודים, הפנה אותי לראות את עבודתו בדף האינסטגרם שלו וביקש לפגוש אותי. נפגשנו במטבח הביתי שלי ומהמפגש המשותף הכנתי מדור עם שלל המתוקים שהכין מאור. לפניכם עוגת שוקולד שעושה המון רושם.

זוהי עוגה אחת בקוטר 18 ס"מ, המורכבת משלוש שכבות שוות בגודלן.

החומרים:(לשלוש תבניות בקוטר 18ס"מ)  

6 ביצים L

1 כוס שמן

1 מיכל שמנת מתוקה

1/2 1 כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 1 כוסות קמח תופח, מנופה

1/2 1 כוסות אבקת קקאו ממותקת (שוקולית)

לקרם:

2 מכלי שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל

עוגת שוקולד רושם
עוגת שוקולד רושם

לעיטור:

1/2 1 כוסות דובדבנים שלמים ויפים

50 גרם תלתלי שוקולד מריר

לבזיקה:

1/4 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה רחבה טורפים את הביצים היטב. מוסיפים תוך כדי טריפה את השמן, השמנת המתוקה, הסוכר וסוכר הווניל. מוסיפים בפעם פעמים את הקמח ואבקת השוקולית ומבליעים הכול עד לקבלת בלילה אחידה. מחלקים את בלילת הבצק לשלוש תבניות משומנות היטב.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כחצי שעה או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כשעליו פירורים לחים. מוציאים מהתנור ומצננים את העוגות על רשת. מחלצים את העוגות מהתבניות ובמידת הצורך מיישרים אותן עם סכין.

יוצקים לקערת מערבל חשמלי את השמנת המתוקה, מוסיפים את הסוכר ואבקת אינסטנט פודינג, ומקציפים במהירות בינונית גבוהה עד לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם אל שקית זילוף עם צנתר חלק. מניחים עוגה אחת על צלחת הגשה ומזלפים על פני העוגה שכבת קרם בגובה של כ- 1/2 1 -2 ס"מ. מורחים היטב את הקרם.

מניחים על הקרם את העוגה השנייה ומזלפים עוד שכבת קרם. מניחים על שכבת הקרם את העוגה השלישית. מייצבים את העוגה, מברישים פירורים מיותרים ומכניסים למקרר לחצי שעה, כך שתתייצב היטב לפני העיטור.

מניחים במרכז העוגה חופן של דובדבנים, מפזרים מעליהם את תלתלי השוקולד ובוזקים קלות אבקת סוכר.

 

עוגת שוקולד רושם
עוגת שוקולד רושם

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here