

אין על עוגות שוקולד הן תמיד מנצחות, באות לפנק, להרגיע ולתת הרגשה טובה ובעיקר טעימה. הרבה עוגות הכנתי בימי חיי, חלקן הגדול רוכזו בספרים אשר פרסמתי לאורך השנים. אבל אין זה משנה איזו עוגה הוכנה ועד כמה היא טעימה, תמיד ילדי מעדיפים שאכין להם אחת משתי העוגות הללו עוגת שוקולד או עוגת שיש. העניין הוא שלא רק הם מחזרים אחרי עוגת השוקולד . מכריי , חברותיי קוראים וקוראות של המדור או סתם במפגש חברים כאשר מבינים שאני עוסקת באוכל מיד נשלפת הבקשה ואו השאלה מהי עוגת השוקולד הטובה ביותר עליה אני ממליצה.
לאורך השנים, עם הניסיון שצברתי הצלחתי לדעתי למפות את העוגות אשר קולעות לטעם של כולם. לכן מידי פעם אני בוחרת להציע לכם כאן מתכונים שונים להכנת עוגות שוקולד בעיקר בתקופות של מסיבות סוף השנה או בחופש הגדול זה הזמן לפנק את הילדים בעוגה אהובה . וביננו מי לא אוהב שוקולד?!
עוגת שוקולד עשירה נהדרת למסיבה בגן, עם או בלי ציפוי. ו עוגת שוקולד עשירה זו עוגה האהובה על בני משפחתי ומכריי. קלה להכנה ונימוחה. מדובר במתכון קלאסי על טהרת השוקולד, שימלא לכם את הבית בניחוחות אפייה מפתים. היא יכולה להיות חלבית במידה ומשתמשים בחמאה, אך אם מעוניינים שהיא תהפוך לפרווה מחליפים את החמאה במחמאה. לסיום מצפים את העוגה בציפוי שוקולד שהופך אותה לעוד יותר שוקולדית ומעטרים בסוכריות צבעוניות או באגוזי מלך/בפקאנים מסוכרים.(רק אם מגישים לבוגרים )אגב העוגה נפלאה גם אם תסתפקו רק בפידורה במעט אבקת סוכר במקום ציפוי שוקולד.
אך העוגה הזו כאן היא עוגת שוקולד קלילה ועסיסית אותה ניתן להכין בשתי דרכים קצרה וארוכה בדרך הקצרה – מערבבים הכול יחד ושולחים לאפייה בדרך הארוכה יותר והיא אשר גם מקנה לעוגה אווריריות ועדינות בו זמנית – מקציפים את הביצים שתי הדרכים נהדרות זה באמת תלוי טעם למשל הילדים יעדיפו את העוגה שהוכנה ללא הקצפה. אני ממליצה שתכינו את העוגה בשתי הדרכים ותראו איזו מהן הייתה עדיפה על בני המשפחה והיא זו שתככב בביתכם.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם והפייסבוק שלי ובטיק טוק
הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם


עוגת שוקולד קלילה ועסיסית
החומרים לתבנית טבעת / עגולה 26 ס"מ או מלבנית אפילו חד פעמית כזו שאפשר לשנע לכל מקום.
1 כוס קמח, מנופה
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס אבקת שוקולית ממותקת
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס שמנת חמוצה (100 גרם)
5 ביצים L


לציפוי:
1 גביע שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
2 כפות ממרח שוקולד אגוזים
50 גרם שוקולד מריר או חלבי
לעיטור:
2 כפות כדורי שוקולד מצופים שחור לבן
2 כפות ברס (אגוזים מסוכרים וקצוצים דק)
2 כפות תלתלי שוקולד מרירי או כל סוג אחר
אופן ההכנה:
את העוגה הזו אפשר להכין בשתי שיטות. בשיטה הזריזה והמהירה פשוט מערבבים את כל החומרים בקערה אחת עם מטרפה לקבלת מרקם אחיד והומוגני. מעבירים לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור לאפייה.
בשיטה השנייה מקציפים את הביצים בשלמותן עם הסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה ואוורירית אליה מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את יתר החומרים מבלעים יחד למסה אחידה ומעבירים לתבנית משומנת היטב.
אופים את העוגה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס במשך כ-30 -40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.
מניחים את השמנת בקלחת ומחממים אותה על להבה בינונית עד לסף רתיחה מסירים מהלהבה ומוסיפים את ממרח שוקולד האגוזים והשוקולד מערבבים ומניחים שוב על הלהבה תוך ערבוב והמסה חלקה של השוקולד.
מוציאים את העוגה מהתנור. יוצרים בעוגה חריצים במזלג או בסכין בעודה פושרת יוצקים את ציפוי השוקולד המוכן כך שייספג לתוך החריצים וישקה היטב את העוגה. מעטרים את העוגה המצופה שוקולד מפזרים על פני העוגה כדורי שוקלד שחור לבן, ברס, ושביבי שוקולד שומרים במקרר עד להגשה.
סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין


דרגת קושי: קל/ בינוני
זמן הכנה: כ- 50 דקות
סוג המנה: חלבי/ או פרווה
Easy and moist chocolate cake
Nothing can rival the indulgence of chocolate cake. No matter what kind of chocolate cake you make, it is always going to be one of the best things you serve to your loved ones and guests when you want to provide them with something absolutely delicious and comforting.
I’ve baked plenty of chocolate cakes in my life, and many of these recipes appear in cookbooks I’ve published over the years. And yet, my children are constantly asking me to prepare their two favorites: chocolate cake and marble cake. But it’s not just my kids who love my chocolate cakes. Friends, colleagues and my readers alike are constantly asking me for my best chocolate cake recipes.
The recipe is for an easy and moist chocolate cake that can be made in two separate ways.
The first way is quicker, while the second one involves an extra step. To prepare the simpler version, all you have to do is add all of the ingredients to a bowl, mix everything together and bake. For the second version, which comes out a little fluffier, you have to whip the eggs separately before adding the rest of the ingredients. Both versions will provide you with great results. My recommendation is to try both methods and see which one your family prefers, and then just choose that version in the future.
Easy and moist chocolate cake
Ingredients
- 1 cup flour, sifted
- 1 tsp. baking powder
- 1 cup sweetened chocolate powder
- ¾ cup oil
- ¾ cup sugar
- ½ cup (100 gr.) sour cream
- 5 large eggs
- Icing:
- 1 container (250 ml.) sweet whipping cream
- 2 Tbsp. hazelnut chocolate spread
- 50 gr. bittersweet or milk chocolate
- Toppings:
- 2 Tbsp. black and white chocolate balls
- 2 Tbsp. candied nuts, chopped finely
- 2 Tbsp. chocolate swirls or other shape
Instructions
- This cake can be prepared using either of two methods. To follow the quicker method, mix all the ingredients together in one bowl and whisk until mixed well. Transfer the batter to a greased pan and bake.
- To follow the second method, whip the eggs with the sugar until the mixtur is light and fluffy. Then, gradually fold in the rest of the ingredients and mix. Transfer to a greased pan.
- Bake the cake in an oven that has been preheated to 180° for 30-40 minutes or until a toothpick comes out clean and dry.
- To prepare the icing, add the cream to a pot and heat over a medium flame until it boils. Then, remove it from the flame and add the hazelnut chocolate spread and the chocolate. Mix well, then heat over a flame again while continuing to stir until it’s smooth.
- Take the cake out of the oven and poke holes in the cake with a fork or knife while it is still warm or room temperature, then pour the icing on top of the cake so that it seeps down into the holes you’ve made.
- Adorn with chocolate balls, candied nuts or chocolate pieces. Store in the fridge until serving.
- Level of difficulty: Easy.
- Time: 50 minutes.
- Status: Parve or Dairy.
Styling and photo credit: Pascale Perez-Rubin
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק