עכשיו זה הזמן הטוב ביותר להכין את העוגיות הרכות, שמנוקדות בכתמי שוקולד ומהוות תוספת משולמת לכוס תה חם.      

כשגנרל חורף מנצח על תזמורת גדולה של ברד, סופות, רוחות, ברקים ורעמים, אנו ממעטים לצאת ונותרים ספונים בסלון, מכורבלים בשמיכה חמימה, אוחזים בכוס גדולה עם משקה חם בתוכה, שתרגיע את הסימפוניה הקרה המשתוללת בחוץ. יש המעדיפים שוקו, אחרים לוגמים תה עם נענע, קינמון וג'ינג'ר. לצד עוגת שוקולד צ'יפס במחבת.

לכן אני מקפידה להסביר שבמטבח שלנו  לא חייבים להפליא בבישול באפייה ובהכנת מתכונים מסובכים הדורשים שעות הכנה וזמן ממושך במטבח. מה שכן, אנחנו שומרים בארגז הכלים שלנו מבחר מתכונים אשר יאפשרו לנו לשהות במטבח מספיק זמן על מנת להכין מאכלים ומאפים מתוקים, שימשכו את כל בני הבית למרכז העניינים.

כזו היא עוגת שוקולד צ'יפס במחבת, כל כך פשוט: אחרי בחישה של מספר מצרכים ולישה קצרה, אפשר לגלגל מעט מהבצק בכף היד או נוטלים ממנו בשתי כפיות או בכף גלידה ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. תלוליות, תלוליות של אהבה וטעמים מפנקים כך מקבלים עוגיות נפלאות . או אפשר להכין מאותו הבצק מעין עוגת עוגייה מנומשת אותה מגישים למרכז השולחן לצד כפות הגשה וכל הסועדים נוטלים מתוך כל הטוב הזה.

 

 

עוגת שוקולד צ'יפס במחבת

מדובר בעוגייה אחת, עשירה בשוקולד ובטעם, שמוגשת למרכז השולחן. מאחר והיא רכה מאוד, הסועדים מוזמנים להעביר אותה לצלחת האישית בעזרת כף. אשר לבזוק עליה אבקת סוכר או להניח בצידה מספר כדורי גלידה בטעם ווניל.

החומרים: (למחבת בקוטר 24-22 ס"מ)

125 גרם חמאה (או מחמאה), בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום או דמררה

1/4 כוס (50 גרם) סוכר לבן או דבש

1 ביצה

1/4 1 כוסות קמח, מנופה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/3 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כפית ליקר שוקולד

1/3 כוס שוקולד נוטלה

1/2 כוס שוקולד צ'יפס

לעיטור:

2 כפות שוקולד צ'יפס

אבקת סוכר

גלידה וניל (לא חובה)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום בינוני (170-180 מעלות).

מניחים בקערת מערבל חשמלי את החמאה או המחמאה. מוסיפים את הסוכר החום והסוכר הלבן, ומערבלים עם וו גיטרה. מוסיפים את הביצה ומערבלים עד לקבלת קרם אחיד.

מנמיכים את מהירות המערבל. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול ועד לאיחוד החומרים את הקמח המנופה, הסודה לשתייה, המלח, תמצית הווניל וליקר השוקולד. מוסיפים את שוקולד הנוטלה והשוקולד צ'יפס ומבליעים אותם היטב בעיסת הבצק.

משמנים קלות את המחבת ומעבירים את עיסת הבצק לתוכה. משטחים ומעטרים עם נטיפי השוקולד.

מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות. מוציאים את העוגה כשהיא יציבה מבחוץ אבל עדין רכה בפנים. מניחים על רשת לצינון קל ומגישים כשהיא פושרת. אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר או להגיש עם גלידה ווניל.

סטיילינג וצילומים פסקל פרץ-רובין

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here