קבלו מתכון לעוגה קלה להכנה, מתמוססת בפה וטעימה מאוד. לא הכרחי לפדרה באבקת קקאו או אבקת סוכר, היא נפלאה כמו שהיא. מתעקשים לצפות, הכינו גאנש שוקולד עשיר וזלפו אותו על פני העוגה.

 

החומרים: לתבנית מלבנית בגודל 27×30 ס"מ, משומנת

 

100 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר

150 גרם שקדים, טחונים

150 גרם אגוזים, טחונים

1 כפית ליקר שוקולד

3 טיפות תמצית וניל משובחת

200 גרם שוקולד מריר

6 ביצים, מופרדות

לעיטור:

1/4 כוס אבקת קקאו או אבקת סוכר

אופן ההכנה:

מערבלים במערבל את החמאה עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה. מבליעים את השקדים והאגוזים בתוך התערובת, מוסיפים את הליקר ותמצית הווניל ומערבבים.

מגררים במגררת דקה 100 גרם שוקולד מריר ומוסיפים לתערובת הבצק. מבליעים בתוכו את החלמונים.

מקציפים במערבל חשמלי במהירות גבוהה את החלבונים, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר, מקציפים עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלבונים בהדרגה אל תוך הבצק לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את תערובת הבצק לתבנית ומשטחים. שוברים לקוביות קטנות את השוקולד שנותר ודוחסים אותן לתערובת הבצק, ברווחים שווים זו מזו.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-25 דקות.

 

  • טיפסקל

כאשר רוצים לקבל הפתעות טעימות בעוגה מחליפים חלק מקוביות השוקולד בקוביות של שוקולד לבן,

ודוחסים אותן לתערובת הבצק.

 

צילום: אנטולי מיכאלו מתוך הספר "העוגות של פסקל "

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

      • הבנתי תודה רבה!!
        ושאלה נוספת…
        האם כדאי לעשות את קציפת אגוזי הלוז על העוגה הזו ? (בהנחה שאולי רק חצי כוס מהאגוזים הטחונים אחליף בקמח – אני פשוט צריכה שיברכו על זה מזונות ועל העוגה המקורית לא ניתן כי אין בה אופציה לקמח כלל)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here