

מעבר למצופה
כולנו זוכרים מילדות את עוגת השוקולד הקלאסית המענגת, אך מה קורה כמוסיפים לה קרם שמנת וניל, ציפוי מפנק ועיטור של כדורי קליק וסוכריות כסופות? עכשיו צריך סיבה למסיבה.
לא חסרות סיבות מיוחדת כדי להכין עוגות עשירות בציפוי ובקרם שימתיקו לנו את היום.
חביבות עלי במיוחד עוגות שוקולד מפונפנות, מצופות בשלל קרמים, במרקמים שונים, בציפויים שוקולדים ותוספות מפתיעות.
בחרתי בעוגת השוקולד הטעימה הזאת, משום שהיא מורכבת משכבת עוגת שוקולד קלאסית, זו שכולנו זוכרים
מילדות, ומקרם שמנת וניל וציפוי שוקולד מעל.
או במילים אחרות: חגיגה של טעמים בכל ביס. אפשר להכין אותה לחגיגה ספציפית, כמו יום הולדת, יום נישואים, מסיבת הפתעה וכולי, או סתם אפילו לאיזה סוף שבוע שבא לכם לפנק ולהתפנק.
חשוב לשמור על זמן האפייה ולהוציא את העוגה בזמן. אפייה ארוכה מדי תייבש את העוגה, ועוגת השוקולד תאבד מאיכותה.


החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ או אם רוצים את העוגה גבוהה יותר 24 ס"מ
6 ביצים מופרדות לחלמונים ולחלבונים
6 כפות סוכר
1 קופסה אבקת פודינג שוקולד אינסטנט
לקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
1 קופסה אבקת פודינג וניל אינסטנט
3/4 כוס חלב/ משקה סוייה
לציפוי:
100 גרם שוקולד מרירי
100 גרם חמאה או מחמאה
2 כפות סוכר
2 כפות ברנדי
לעיטור העוגה:
1/2 מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית
1/2 קופסה אבקת פודינג וניל אינסטנט
1/2 כוס חלב/ משקה סויה
1 חבילה קליק שוקולד חלב ולבן ,קוביות שוקולד או בנטיפי שוקולד
מעט סוכריות כסף


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות צ' מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב.
טורפים את החלמונים ומקפלים אל הקצף. מקפלים פנימה גם את אבקת הפודינג.
משמנים את התבנית, יוצקים לתוכה את הבלילה ואופים כ- 30 דקות, או עד שקיסם במוחדש אל העוגה יוצא נקי ויבש. מניחים להצטנן.
להכנת הקרם- ממקציפים יחד את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם חלק. חוצים את העוגה לשנים ומורחים שיכבה של קרם.
מניחים על הקרם את שכבת העוגה ומורחים בקרם את פני העוגה והדפנות.
להכנת הציפוי- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בסיר. מוסיפים את יתר חומרי הציפוי ומחממים על אש נמוכה, תוך בחישה, עד שהסוכר יימס.
מסירים מהאש, מנחים להצטנן מעט ומצפים את העוגה.
לעיטור העוגה – ממקציפים יחד את השמנת, אבקת הפודינג והחלב לקרם חלק. מכניסים לשקית זילוף עם צינתר משונן.
מזלפים על פני העוגה ומסביב דפנות העוגה בקרם . מפזרים על פני העוגה את כל סוכריות השוקולד חלב ולבן אפשר גם לעטר סביב העוגה בסוכריות
או זילופי שוקולד ומפזרים בין סוכריות השוקולד מעט סוכריות כף . שמורים במקרר עד להגשה.


- טיפסקל
רוצים להיות יעילים? הכינו את העוגה והציפוי יום קודם, ואת
ההרכבה ביום שבו אתם מתכוונים להגישה.
אפשר לעטר את העוגה בסוגים שונים של סוכריות , כדורים וקוביות חטיפי שוקולד בצורות וטעמים בתאם לגוונים וטעמים שתבחרו.
סופרים קלוריות ? הסתפקו רק בציפוי השוקולד ללא קרמים וסוכריות.
אפשר להכין את העוגה בגרסה חלבית או פרווה (ראו ברשימת החומרים).
סגנון וצילומים – פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק