אורחים מגיעים במפתיע? רוצים משהו מתוק בלי הרבה עבודה? מכינים עוגת שוקולד בשתי דקות, אופים שמונה דקות ובזמן הזה מכינים ציפוי שוקולד ומעטרים בסוכריות צבעוניות אם יש בארון. אפשר להכין בכל תבנית זכוכית הנכנסת למיקרוגל.

אם רוצים להכין את העוגה בתנור אפייה קחו בחשבון את זמן האפייה משהו כמו- 20-25 דקות בתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש ונקי.

 

החומרים: לתבנית 26 ס"מ

לבצק:

1 כוס קמח תופח, מנופה

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

1/2 כוס אבקת קקאו, מנופה

1 כף אבקת קפה נמס

1/4 כפית אבקת אפייה

3/4 כוס מים

3/4 כוס שמן

3 ביצים

1 כפית רום

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

50 גרם חמאה או מרגרינה

4 כפות סוכר

4 כפות אבקת קקאו, מנופה

2 כפות מים

1 כף ברנדי

1 כפית רום

לעיטור:

סוכריות צבעוניות

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל החומרים היבשים. מוסיפים תוך כדי בחישה את הנוזלים, עד קבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת המתאימה למיקרוגל, ואופים 8 דקות בעוצמה גבוהה.

להכנת הציפוי – מחממים בסיר על להבה בינונית את חומרי הציפוי תוך בחישה רצופה, עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה. מצננים מעט ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות או מוותרים על הציפוי ורק בוזקים אבקת סוכר.

 

  • טיפסקל להגשה אישית

כל עוגה בחושה, טורט או במקרה הזה עוגת שוקולד אפשר הכין בגביעי תבניות אישיות כך הופכים את העוגה לאישית ומקסימה בעיקר לילדים, גם לבוגרים ובכך גם חוסכים קלוריות מיותרות כל אחד מקבל מנה אישית מעוטרת וקטנה.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here