עוגת-שוקולד-תפוז

שוקולד ותפוזים הם מיזוג נפלא. זוהי עוגת שוקולד שטעמה עשיר וניחוחה ניחוח הדרים, והיא מתאימה מאוד לאירוח ולפינוק בסוף השבוע.

עוגת שוקולד בניחוח תפוז

החומרים לתבנית קפיצית בקוטר 26 או 28  ס"מ, משומנת

300 גרם שוקולד מריר, שבור  לקוביות

200 גרם חמאה, חתוכה

8 ביצים, מופרדות

1 כוס סוכר

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים או ליקר שוקולד

100  גרם שקדים, טחונים דק

200 גרם אגוזי מלך או פקאן, טחונים דק

קליפה מגוררת  מתפוז אחד

לציפוי:

100 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות

50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

50 גרם חמאה, חתוכה

3 כפות שמנת מתוקה להקצפה

3 כפות מיץ תפוזים

1 כף ליקר תפוזים

לעיטור:

פלחי תפוזים מסוכרים

או רצועות קליפת תפוזים מסוכרות

חצאי אגוזי מלך

 

שוקולד תפוז כל פרוסה חגיגה
שוקולד תפוז כל פרוסה חגיגה

אופן ההכנה:

ממיסים במיקרוגל, או בסיר קטן על אש נמוכה, את השוקולד והחמאה ובוחשים עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

מקציפים במערבל חשמלי את החלמונים תוך כדי הוספת הסוכר, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.

מוסיפים תוך ערבול  ובזרם דק  את השוקולד המומס, מיץ התפוזים והליקר. מעבירים לקערה נפרדת ושוטפים היטב את קערת המערבל.

מקציפים במערבל את החלבונים לקבלת קצף יציב וחזק. מקפלים את מחצית הקצף אל תוך תערובת השוקולד ומבליעים אותו היטב. מוסיפים את השקדים, האגוזים וקליפת התפוז ואת שארית הקצף ומקפלים אל תוך הבלילה.

מעבירים את בלילת הבצק לתבנית ומשטחים אותה. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך (170 מעלות צ') כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים מן התנור  ומצננים על רשת צינון.

להכנת הציפוי – ממיסים במיקרוגל, בסיר קטן או על אש נמוכה, את שני סוגי השוקולד והחמאה, מערבבים לקרם חלק. מוסיפים בהדרגה את השמנת כף אחר כף תוך בחישה נמרצת, בוחשים פנימה  את מיץ התפוזים וליקר התפוזים.

יוצקים על העוגה את ציפוי השוקולד. מעטרים בפלחי תפוז או קליפות תפוזים ואגוזים. שומרים במקרר עד להגשה.

 

  • טיפסקל

אפשר להחליף את סוגי האגוזים לפי טעמכם, ולהוסיף לתערובת הבצק 1/2 כוס של קליפות תפוזים מסוכרות חתוכות לקוביות קטנות.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

8 תגובות

  1. פסקל שלום, למתכון הזה הוספת ליקר בבבלילה ובציפוי ובציפוי שמנת מתוקה במקום שמנת חמוצה, (לי יש את המתכון מהספר עוגת השבוע) רציתי לדעת מה ההבדל? אודה לתשובתך

    • הי רינה
      אין שום הבדל מהותי
      השימוש בליקר נותן טעם נוסף והשימוש בשמנת מעדן קצת אבל שתי הגרסאות מצוינות

  2. שלום פסקל, אפיתי את העוגה ויצאה מעולה, שאלה במידה ואני רוצה לאפות חצי כמות של העוגה לאיזה קוטר תבנית היא תתאים? אני אופה בקוטר 26, תודה רבה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here