לפניכם מתכון להכנת עוגת קרם שוקולד הנפלאה שלי, זו אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי ואני מסוגלת להכינה שוב ושוב אילו לא הייתי חייבת להתחשב בכמות הקלוריות.

העוגה עשירה בהמון שוקולד ובאגוזי לוז ההופכים בתום האפייה למרקם נימוח ונמס בפה, המתמזג עם פריכות החלבון והלוז. לכבוד יום המשפחה לא חושבת על קלוריות רק איך לפנק ..לפנק.. לפנק…

עוגת שוקולד וקציפת לוז

החומרים: לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או 26 ס"מ , התחתית מרופדת בנייר אפייה ודפנוות משומנות

לתחתית השוקולד:

300 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה, חתוכה

1 כוס סוכר דמררה

5 ביצים גדולות מופרדות

3 חלמונים (מביצים גדולות)

1 כף אבקת קפה נמס

1 כף ליקר שוקולד מריר

1/4 כפית מלח

לקציפת אגוזי הלוז:

3 חלבונים (מביצים גדולות)

1/3 כוס סוכר

2 טיפות מיץ לימון

קורט מלח

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס

100 גרם אגוזי לוז קלויים, קלופים וקצוצים גס

2 כפיות עמילן  תירס – קורנפלור

לעיטור:

2 כפות אבקת קקאו, מנופה

2 כפות שוקולד, מגורר

מעט אגוזי לוז קצוצים

שימו לב– בעוגה זו יש סה"כ 8 ביצים

 

 

אופן ההכנה: 

לתחתית השוקולד – ממיסים במיקרוגל או שמים בסיר קטן את השוקולד וממיסים מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים – בן מרי).

במערבל חשמלי מקציפים את החלבונים (מחמש הביצים) במהירות גבוהה, עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לקערה.

מקציפים את החמאה מערבל ומוסיפים בהדרגה את הסוכר וכל החלמונים ( חמשה חלמונים פלוס השלושה חלמונים סה"כ 8 חלמונים).

מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס, אבקת הקפה נמס, הליקר והמלח ומערבלים לתערובת אחידה.

מוסיפים רבע מכמות הקצף אל תוך תערובת השוקולד ומקפלים. מוסיפים את הקצף הנותר ומקפלים  עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים אל התבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך בינוני (170 מעלות צ') כ- 20 דקות.

מעלים את החום ל-  180 מעלות צ' וממשיכים לאפות 10 -15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא לח אך לא יבש ( פני העוגה נסדקים ויש תחושה שהיא אינה מוכנה עדיין, אך יש להוציא את העוגה כדי שלא תתייבש.)

לקצף אגוזי הלוז- מניחים את החלבונים  (שלושה חלבונים ) בקערת מערבל חשמלי נקייה ומקציפים במהירות גבוהה, כאשר נוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה  את הסוכר, מיץ הלימון והמלח ומקציפים עד לקבלת קצף יציב.

מבליעים מקפלים את השוקולד המגורר הקצוץ אגוזי הלוז והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.

משטחים את הקצף על העוגה המוכנה ומחזירים לאפייה ל-15- 20 דקות או עד שהקצף מתייצב ותופח. מצננים.

מערבבים את אבקת הקקאו והשוקולד ובוזקים על שולי פני העוגה והדפנות. מעטרים במעט אגוזי לוז קצוצים.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

3 תגובות

    • הי מירי
      כיום אנו מנסים להמיר את כל החמאה , מרגרינה לשמן לא תמיד התוצאה שמתקבלת תואמת במאה אחוזים כמו במתכון המקורי. אפשר לנסות . אם לומר את האמת אני מעולם לא ניסתי להכין את העוגה על בסיס שמן

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here