המשמשים כאן, כבר מחודש מאי נראים כמו "כדורי טניס קטנים או גדולים  " עגולים  ובשרנים , סמוקי לחיים כתומים, צהובים ובולטים בכול דוכני המרכולים ובשווקים הפתוחים.  כאשר נוגסים בפרי לפעמים הם קשים, ולפעמים רכים תלוי בסוג ובטיב האחסון. זה הזמן להכין מהם שלל מטעמים מגוונים  לפני שהם נעלמים . למשמשים מנעד חמוץ-מתוק המשתלב נהדר במטעמים מלוחים ובקינוחים מתוקים. הם יבצבצו, יפתיעו וימתנו את טעם מתיקות הקינוח או העוגה .

המשמש מקורו בסין, והוא קרוב משפחה של האפרסק והשזיף. הרומאים הפיצו את הפרי  לאירופה והמתיישבים הספרדים חשפו אותו לעולם החדש, כיום הוא אחד מהגידולים המובילים בקליפורניה. הערבים הפיצו את המשמש לאורך ולרוחב המזרח התיכון, ואכן המשמשים הטובים והנחשבים בעולם מגיעים מטורקיה, יוון ואגן הים התיכון.

בארץ המשמשים  מבשילים באביב בין מאי ליולי, ומתפצלים לשני זנים עיקריים:  כתומים גדולים ויפים מסוג "רעננה" וה "באלדי" בהירים, קטנים עם מעט צבע כתמתם צהוב. עונתם קצרה מאוד, ומקץ חודש עד חודש וחצי הם נעלמים מהשווקים, כך שאל תוותרו על ייבוש ביתי של הפרי , הכנת ריבות ושימורים מהפרי הנהדר.

 

עוגת קרם גבינה, משמש וג'לי משמש

 

המשמשים בעלי ערך תזונתי גבוה, עשירים בקרוטין שהופך בגופנו לויטמין A, עשירים באשלגן מכילים סיבים תזונתיים וויטמינים מקבוצתB , ברזל, וכאמור בעלי סגולות לשיפור ולחידוד הזיכרון . בפרי בגודל בינוני תמצאו כ-48 קלוריות בלבד. כשהמשמשים בעונה אני נוהגת להכין איתם סוגי עוגות, מרמלדות וריבות ולפעמים אפילו משלבת אותם בתבשילי בשר או עוף. בחרתי להכין את עוגת המשמש הפעם עם מלית גבינה, ג'לי ופרי מה שהניב עוגה שהיא סוג של גלידה רכה קרה ונימוחה בדיוק מה שאנו צריכים בחום יולי אוגוסט.

טיפסקל:

אם אתם מעוניינים להכין את העוגה ואין לכם משמשים טריים אפשר להשתמש עם לפתן חצאי משמש או אפרסקים משומרים. מסננים את הנוזלים ( אפשר לשלב את מי הנוזלים בהכנת ציפוי הג'לי) את הפרי חותכים לפרוסות ומשתמשים בהם בשכבת הציפוי.

 

עוגת קרם גבינה, משמש וג'לי משמש

 

החומרים (ל- תבנית בקוטר 26 ס"מ   או 24 ס"מ – גודל התבנית קובע את גובה העוגה )

לבצק:

2 ביצים M

1/2 כוס קמח תופח מנופה

1 כף  קורנפלור

1/2 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/2 כוס שמן

לקרם הגבינה:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

1/2 כוס חלב

1/2 שקית אינסטנט פודינג בטעם וניל

1 גביע גבינה לבנה (250 ג')

ציפוי:

1 כוס פרוסות משמשים או 1 כוס פרי משמש מרוסק

1 קופסת ג'לי משמש מוכן  לפי ההוראות הכנה ע"ג האריזה

 

עוגת קרם גבינה, משמש וג'לי משמש
עוגת קרם גבינה, משמש וג'לי משמש

 

אופן ההכנה:

בקערה רחבה מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות במשך כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה  יוצא נקי ויבש, ומצננים.

בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וחלב במהירות גדולה עד לקבלת קצף יציב. מקפלים לתוך התערובת את הגבינה. מורחים את הקרם על העוגה  ומורחים על העוגה הקרה.

מסדרים פרוסות משמש על שכבת הגבינה  או מורחים שכבת רסק פרי על קרם הגבינה. מכניסים למקרר למשך כשעה. מכינים את הגלי בהתאם להוראות על גב האריזה ויוצקים אותו בזהירות על העוגה הקרה מכסים ברדידי אלומיניום ומאכסנים במקרר כחמש שעות לפני ההגשה.

 

עוגת קרם גבינה, משמש וג'לי משמש
עוגת קרם גבינה, משמש וג'לי משמש

סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי רחל
      כן בוודאי אפשר להכפיל
      לגבי קמח נטול גלוטן לא ניראה לי שיש בעיה אבל אני לא ניסתי

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here