

עוגת קצפת ותפוחים, זנים רבים של תפוחי עץ קיימים בשווקים והם נחלקים לשלוש קבוצות עיקריות:קשים, פריכים ורכים. הגרני סמית, למשל, הוא זן אוסטרלי קשה וירוק שטעמו חמצמץ עם מתיקות קלה.
על קליפתו של גראנד אלכסנדר, הזן הצרפתי המתוק, כתמים אדומים –ירוקים שמתלבשים אלו באלו. מקורו של רד דלישס בצפון אמריקה.
יש לו גוון אדום כהה וטעמו מתוק. וישנם גם הגולדן דלישס, יונתן, גאלה, אורליאנס, פינק ליידי ועוד.
אני מאוד אוהבת תפחי עץ ותמיד משתדלת לשלב אותם במנות שונות אשר אני מכינה. לא פעם אלו יהיו מנות עם בשר ועוף ובתבשילי קדרה, השילוב המפתיע בין המתוק והמלוח חביב עלי במיוחד.
הפעם בחרתי להכין עוגת תפוחים חגיגית העשויה ממלית תפוחים קרמית, נמסה ונהדרת, מונחת על קלתית פריכה ומעליה קצפת ושבבי שקדים. כל אלה מניבים עוגת תפוחים חגיגית לאירוע מיוחד ולפינוק אהובים.
עוגת קצפת ותפוחים
החומרים:לתבנית בקוטר 26 ס"מ
1/2 1 כוסות קמח תופח, מנופה
100 גרם חמאה, חתוכה
4 כפות סוכר חום
1 ביצה
1 כף חלב
1 שקית סוכר וניל
למלית:
5 תפוחים חמצמצים גדולים (מסוג גרני סמית) קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים.
4 כפות סוכר דמררה
1/2 כוס מים
1 כף מיץ לימון
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי:
1/2 1 מכלי שמנת מתוקה להקצפה ( 375 מ"ל)
3 כפות סוכר
לעיטור:
3/4 כוס שבבי שקדים, מולבנים


אופן ההכנה:
להכנת הבצק – בקערת מערבל חשמלי מערבלים את כל חומרי המלית לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כשעה במקרר.
מוציאים מן המקרר, מרפדים את התבנית בבצק ומחוררים קלות במזלג. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-20 דקות, עד לקבלת בצק בגוון חום זהבהב. מוציאים מן התנור ומצננים.
מניחים בסיר את רבעי התפוחים מוסיפים את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים עד לריכוך.
מועכים את התפוחים על הנוזלים מוסיפים אבקת אינסטנט פודינג ומערבבים.משטחים את המלית על קלתית הבצק הקרה ומאחסנים במקרר.
בקערת מערבל חשמלי מקציפים את השמנת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר מקציפים לקציפה יציבה. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנטר משונן.
מזלפים תלוליות קצפת על מלית התפוחים. מעטרים בשבבי השקדים ומאחסנים במקרר כ-3-4 שעות שהעוגה מתייצבת היטב.
צילום: אנטולי מיכאלו
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
שלום, אפשר להכין פרווה?
הי ליאת
את יכולה להחליף עם התחליפים המתאימים קצפת ר'יצ וכל