מכירים מתכונים לעוגת גזר? מה דעתכם לגוו עם עוגת קישואים? הכינו והגישו, איש לא ינחש שהיא עשויה מקישואים.

טעמה ומרקמה מזכירים עוגת תפוחים וגוונה כעוגת דבש.

 

החומרים: לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב

3 ביצים

1/4 1 כוסות סוכר

3/4 כוס שמן

2 כוסות קישואים קלופים, ומגוררים גס וסחוטים מנוזלים (אפשר דלעת )

2 שקיות סוכר וניל

1/2 2 כוסות קמח מנופה

1 כפית מלח

1 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית אבקת אפייה

2 כפיות קינמון טחון

1/4 כפית ציפורן טחון

1 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים

1/2 כוס צימוקים

לבזיקה:

1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה: 

מקציפים את הביצים במערבל חשמלי, (או טורפים במטרפה ידנית) מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הסוכר סוכר הווניל והשמן.

מוסיפים את הקישואים, ומערבבים היטב.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה הקינמון והציפורן, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח אל הבלילה.

מוסיפים את האגוזים והצימוקים ובוחשים לבלילה אחידה.

יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת משטחים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בניני (180 מעלות צ') כשעה. מוציאים מצננים ובוזקים אבקת סוכר.

 

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here