עוגה קלילה וטעימה מאוד, נהדרת להכנה מהירה להגשה במהלך ימי חג הפסח. היא מקבל ציפוי עדין של אבקת סוכר ומיץ תפוז. העוגה היא פרווה ולכן היא מתאימה להגשה גם אחרי ארוחה בשרית חגיגית. אך אפשר להפוך אותה לעוגה חלבית בקלות.

החומרים: לסיר פלא

200 גרם מרגרינה (או חמאה)

½1 כוסות סוכר

6 ביצים, מופרדות

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

100 גרם פתיתי קוקוס

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך, טחונים דק

50גרם  (1/2 כוס) בוטנים, טחונים דק

1 כוס קמח מצה

1 שקית אבקת אפייה

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

3-2 כפות מיץ תפוזים

1 כף מיץ לימון

לקישוט:

רצועות דקיקות של קליפת תפוז

אופן ההכנה:

מערבלים את המרגרינה ואו החמאה במערבל ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר.

מוסיפים חלמונים ומקציפים לתערובת בהירה. מעבירים לקערה רחבה.

מקציפים חלבונים במערבל במהירות גבוהה לקצף יציב, ומוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר.

מוסיפים לתערובת המרגרינה קליפת תפוז, קוקוס, אגוזים, בוטנים וקמח מצה ומבליעים בתנועות קיפול.

מקפלים את קצף החלבונים ואבקת אפייה לתוך התערובת, לקבלת תערובת אחידה.

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים. אופים 30-25 דקות בתנור שחומם מראש

ל-180 מעלות.

מערבבים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה בעוד חמה. מצננים. ומעטרים ברצועות קליפת התפוז.

 

  • טיפסקל

אפשר לוותר על הציפוי ולבזוק מעל העוגה אבקת סוכר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here