עוגת קוקוס תפוז

זו אחת העוגות האהובת על בני משפחתי והמבוקשת מאוד בכל חג פסח. פשוטה להכנה משלבת אגוזים, בוטנים, קוקוס וקמח מצה. התוצאה המתקבלת היא עוגה קלילה, טעימה ונימוחה.

החומרים לתבנית: קפיצית בקוטר 26 או 24 ס"מ, משומנת

6 ביצים  מופרדות

1/2 1 כוסות סוכר

200 גרם חמאה חתוכה

קליפה מגוררת מ-1 מתפוז בינוני

100 גרם פתיתי קוקוס

1/2 כוס אגוזי מלך טחונים או קצוצים גס

1/2 כוס  בוטנים טחונים דק

1 כוס קמח מצה טחון דק

1 שקית אבקת אפייה

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

2-3 כפות מיץ תפוז

1 כף מיץ לימון

1/4 כוס רצועות קליפות מסוכרות

 

עוגה המשלבת אגוזים פתיתי קוקוס
עוגה המשלבת אגוזים פתיתי קוקוס

אופן ההכנה:

מקציפים את החלבונים בקערת מערבל חשמלי במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה  חצי כוס סוכר מקציפים עד לקבלת קצף יציב. מעבירים לקערה נפרדת.

בקערת המערבל מקציפים  את החמאה ומוסיפים בהדרגה את שארית  הסוכר. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד לקבלת קציפה בהירה.

מוסיפים אל קערת החמאה והחלמונים את קליפת התפוז, פתיתי הקוקוס, אגוזי המלך, הבוטנים, קמח המצה, אבקת האפייה ומבליעים אותם בתנועות קיפול.

מוסיפים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים ומקפלים עד לקבלת תערובת בצק אחידה.

מעבירים לתבנית ומשטחים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (170-180 מעלות צ') במשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים.

להכנת הציפוי: מערבבים בקערה את כל חומרי הציפוי. יוצקים אותם על העוגה בעודה חמה ומצננים. מעטרים ברצועות קליפות  תפוז מסוכרות.

 

  • טיפסקל

אפשר לגוון בין סוגי האגוזים, הבוטנים והשקדים לפי הטעם.

אפשר לוותר על הציפוי ולבזוק מעל העוגה אבקת סוכר.

אפשר להוסיף 1/2 כוס שוקולד צ'יפס.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

10 תגובות

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here