לפניכם עוגה מפתיעה ולא שגרתית מהמטבח התוניסאי. העוגה עשויה מגרגרי קוסקוס המונחים בכלי האידוי, ובין שכבות הגרגרים מוסתרת מלית עשירה תמרים קצוצים צימוקים ואגוזים.

שילוב מעניין זה מניב עוגה מעניינת וטעימה. במטבח התוניסאי העוגה מוכרת בשמה פרקהנוהגים להכינה תוך כדי אידוי גרגרי הקוסקוס ושילוב המלית או אז מתקבלת עוגה לא יציבה ודי מתפוררת.

יש היוצקים על פני הפרקה בתום האידוי מעט סירופ סוכר מוכן והוא מיצב את הכול כך מתקבלת עוגה יציבה ואחידה.

גרסה נוספת בה נתקלתי שמכינים את גרגרי הקוסקוס ורק אז מערבבים עם חומרי המלית ומגישים כך מפורר ועשיר בטעמים.

 

החומרים: לעוגה בקוטר 24 -26 תלוי בסוג הקוסקוסייר

למלית:

500 גרם תמרים מסוג מג'הול מגולענים וקצוצים דק

1 כוס אגוזי מלך ,פקאן, או שקדים קצוצים גס

1/2 1 כפיות קינמון

1/2 כפית ציפורן

1 כף קליפת תפוז מגוררת או 1 כפית תמצית שקדים

3-4 כפות סוכר דמררה

1/2 – 3/4 כוס מים

לסירופ סוכר:

1 כוס סוכר

3/4 כוס מים

מיץ מחצי לימון

 

 

אופן ההכנה:

בוחשים יחד את כל חומרי המלית בסיר בינוני, מעמידים על להבה בינונית ומבשלים תוך בחישה עד לקבלת תערובת אחידה.

בזמן אידוי גרגרי הקוסקוס בפעם השלישית מסדרים בכלי האידוי (קישכש) שכבה של גרגרי קוסקוס מעלה שכבה של מלית ומעל שוב גרגרי הקוסקוס .

אפשר גם להכין שתי שכבות או להסתפק באחת. ממשיכים בבישול מעל הבורמה. מצננים ומגישים כך ( מעט מתפורר),

או מכינים את סירופ סוכר ויוצקים על פני העוגה בתום האידוי. מחכים עד לקירור מוחלט והופכים על מגש. וחותכים בהתאם.

להכנת הסירופ- מניחים את כל החומרים בסיר ומבשלים כ-25 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי ויוצקים מעל לקוסקוס הממולא ומצננים.

 

  • טיפסקל להכנה מהירה

אפשר לקצר תהליכים, מכינים את גרגרי הקוסקוס מהתחלה ועד הסוף ( בגרסה המקורית של האידוי)

או מכינים את גרגרי קוסקוס משקית יש להשתמש בגרגרים הדקים ואפשר גם בקוסקוס מלא. מוסיפים לגרגרים המוכנים בכל דרך או שיטה את כל התוספת של המלית (ללא סירופ)

מערבבים ומגישים כך בקעריות אישיות פשוט מעדן. או משטחים בתבנית מרובעת ממלאים מכינים סירופ ויוצקים מעל, מצננים וחותכים למלבנים.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. שלום
    איך מנקדים, או איך כותבים באותיות לועזיות, את השם של עוגת הקוסקוס התוניסאית "פרקה"?
    בתודה

    • הי עוזי
      זה קצת בעייתי כי כל אחד הוגה את שם העוגה קצת שונה יש גם שיבושים שלו
      אצלנו בבית מבטים אותו כך:
      פ=פתח
      ר=שווה
      ק= קמץ
      ה
      באנגלית נראה לי – farka

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here