

אם אתם מחובבי הפרג, עוגת פרג קלילה זו היא בשבילכם ואני חושבת שהצלחתי לקלוע בול לטעמכם. אם אתם דווקא מהמסתיגים ממנו – את עוגת פרג קלילה כדאי להכין כי הקרבה לפורים היא הזדמנות מצוינת להכיר אותו מחדש ולהתאהב נסו את עוגת הפרג הקלילה.
העולם מתחלק לאלו שאוהבים פרג ולאלה שלא מסוגלים לטעום אותו אפילו. הפרג הוא מסוג המאכלים שהקשר עמם נבנה על סמך המפגש הראשון: אם טעמתם מאכל המכיל פרג והוא לא הוכן בדרך הנכונה או שטעמו היה מריר מעט ולא ערב לחיככם, רוב הסיכויים שבעתיד תתרחקו מהגרגירים השחורים הללו ולא תטעמו שום דבר המכיל אותם.
אבל, וזה אבל גדול, אם ההתנסות הייתה חיובית – ודאי תהפכו למכורים למטעמים המכילים את הגרגירים הנפלאים.
ובכל זאת, רגע לפני פורים, אין דבר נכון יותר מלתאר את הקסם של הפרג, ולטעמי, רצוי לתת הזדמנות נוספת ולהכין מבחר מטעמים המשלבים אותו וכך להכירם מחדש.
לכבוד החג הקרב ובא, הרי לכם מתכון לעוגה עסיסית ורכה עם גרגירי פרג
טיפסקל
חשוב לדעת שאת גרגרי הפרג אפשר לשלב במתכונים שונים.
במתכונים לעוגות פרג עשירות, מפחיתים מכמות הקמח ומוסיפים פרג.
פרג טחון מתקלקל מהר וטעמו הופך להיות מריר ולא טוב באפייה. לכן חשוב מאוד לקנות גרגירי פרג שלמים אם לא מתכוונים להשתמש בהם מיד ורק לקראת השימוש טוחנים אותם דק.
כשקונים פרג טחון יש להקפיד לבדוק את תאריך התפוגה.
רצוי לאחסן את הפרג במקום קריר ויבש השומר על איכות הפרג אני מקפידה לאחסן במקרר או במקפיא.
אם רוצים למתן מעט את מרירות הפרג האופיינית – מוהלים אותו בחלב ומתבלים אותו עם מעט גרירת קליפת לימון.
הדרך הטובה ביותר להמתיק מליות פרג היא לשלב דבש או סוכר חום כהה עם גרגירי הפרג.


עוגת פרג קלילה
החומרים לתבנית מעוטרת בקוטר 26-24 ס"מ לפי בחירתכם
11/4 כוסות קמח מנופה
2 שקיות אבקת אפייה
150 גרם פרג טחון
1/2 כוס פתתי קוקוס
1/2 כוס שקדים טחונים דק
1 כוס סוכר
4 ביציעם L
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1 כף קליפה לימון מגוררת
1 כף קליפת תפוז מגוררת
1 כפית תמצית וניל משובחת
לעיטור:
1/4 כוס פתיתי קוקוס קלויים
ואבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, גרגרי הפרג הטחון, הקוקוס, שקדים טחונים וחצי מכמות הסוכר לתערובת אחידה.
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הביצים ומערבלים במהירות תוך כדי הוספת יתר כמות הסוכר מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. (הקצפה של 6-7 דקות ) .
מוסיפים את תערובת הקמח בפעם פעמים אל קציפת הביצים תוך הוספה לסרוגין את השמן ומיץ התפוזים. מבלעים הכול לעיסה אחידה ומוסיפים את קליפות הלימון, התפוז ותמצית הוניל מבלעים לקבלת עיסה אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית מעוטרת משומנת ומקומחת. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוקה יוצא נקי ויבש. מוצאים ומצננים
מחלצים את העוגה ומניחים אותה הפוכה על מגש הגשה נאה. מפזרים על פני העוגה מעט קוקוס קלוי ואבקת סוכר ומגישים.
עוגת פרג קלילה
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק
האם אפשר להשתמש בגרגירי הפרג שלמים?
הי יעל
לא, רק טחון
שלום,
האם טוחנים שקדים עם הקליפה ?
האם ניתן לטחון בבלנדר מוט או לקנות טחון ?
תודה רבה.
הי נירית
אני השתמשתי בשקדים מולבנים טחונים . אבל אין בעייה להשתמש בשקדים עם הקליפה ולטחון במטחנה. זה לא משפיע על הצבע גם כך העוגה שחורה
החומרים כתוב מיץ תפוזים בהוראות מיץ לימון….
תוקן , תודה :)
מה אפשר לשים במקום השקדים? חצי כוס קמח? תודה
הי רחל
אפשר להוסיף קמח
2 שקיות שלמות של אבקת אפיה? זו לא טעות?
הי שרי
זה בסדר היא רכה מאוד
האם במקום קוקוס אפשר להשתמש בשרדים טחונים
הי שולי
כן את יכולה להחליף
עוגת הפרג נהדרת טעימה חוסלה בציק.
הי מלי
שמחה מאוד :)
איך טוחנים פרג בבית? ניסיתי פעם במגימיקס אבל לא הצלחתי.
הי כרמלה
את גרגרי הפרג טוחנים במטחנת קפה הקטנה או מטחנת תבלינים
מה זה פתיתי קוקוס ?
כך זה נקרא? בחנויות תבלינים?
הי רחלי
זה קוקוס רגיל
הכי קטן הכי פשוט
יש לי רגישות לקוקוס, במה אפשר להחליפו?
תודה
הי בלה
השתמשי רק בשקדים טחונים כלומר 1 כוס שקדים טחונים ולא 1/2
תודה חיפשתי בדיוק איפה לישאול לתחליף לקוקוס
הי דורית
שמחתי לעזור :)
פסקל
במקום סוכר איזה תחליף אפשר? האם להוסיף צימוקים וחצי כוס דבש ילך עם זה?
הי שרה
את יכולה להחליף בכמו סוכר או סירופ אגבה
או דבש
היי
מה זה 11/4 קמח?
הי תמי
הכוונה לכוסות כוס ורבע קמח שזה שווה ל- 300 גרם
יש לי תבנית סיליקןן מעוטרת
אף פעם לא הצלחתי להפוך את העוגה ושתשאר שלמה
הי יעל
האמת זה מאוד תלוי בסוג תבנית הסיליקון . אכן יש תבניות שהן לא עושת את העבודה כמו שצריך רצוי לשמן ולקמח היטב את התבנית קודם לשימוש אולי זה יעזור
פסקל