השחור החדש

אם  אתם מחובבי  הפרג, הצלחתי לקלוע בול לטעמכם. אם אתם דווקא מהמסתייגים ממנו – הקרבה לפורים היא הזדמנות מצוינת להכיר אותו מחדש ולהתאהב  נסו את עוגת הפרג הקלילה.

העולם מתחלק לאלו שאוהבים פרג ולאלה שלא מסוגלים לטעום אותו אפילו. הפרג הוא מסוג המאכלים שהקשר עמם נבנה על סמך המפגש הראשון: אם טעמתם מאכל המכיל פרג והוא לא הוכן בדרך הנכונה או שטעמו היה מריר מעט ולא ערב לחיככם, רוב הסיכויים שבעתיד תתרחקו מהגרגירים השחורים הללו ולא תטעמו שום דבר המכיל אותם.

אבל, וזה אבל גדול, אם ההתנסות הייתה חיובית – ודאי תהפכו למכורים למטעמים המכילים את הגרגירים הנפלאים.

ובכל זאת, רגע לפני פורים, אין דבר נכון יותר מלתאר את הקסם של הפרג, ולטעמי, רצוי לתת הזדמנות נוספת ולהכין מבחר מטעמים המשלבים אותו וכך להכירם מחדש.

לכבוד החג הקרב ובא, הרי לכם מתכון לעוגה עסיסית ורכה עם גרגירי פרג

 

טיפסקל

חשוב לדעת שאת גרגרי הפרג אפשר לשלב במתכונים שונים.

במתכונים לעוגות פרג עשירות, מפחיתים מכמות הקמח ומוסיפים פרג.

פרג טחון מתקלקל מהר וטעמו הופך להיות מריר ולא טוב באפייה. לכן חשוב מאוד לקנות גרגירי פרג שלמים אם לא מתכוונים להשתמש בהם מיד ורק לקראת השימוש טוחנים אותם דק.

כשקונים פרג טחון יש להקפיד לבדוק את תאריך התפוגה.

רצוי לאחסן את הפרג במקום קריר ויבש השומר על איכות הפרג אני מקפידה לאחסן במקרר או במקפיא.

אם רוצים למתן מעט את מרירות הפרג האופיינית – מוהלים אותו בחלב ומתבלים אותו עם מעט גרירת קליפת לימון.

הדרך הטובה ביותר להמתיק מליות פרג היא לשלב דבש או סוכר חום כהה עם גרגירי הפרג.

 

עוגת פרג קלילה

עוגת פרג קלילה 

החומרים לתבנית מעוטרת בקוטר 26-24 ס"מ  לפי בחירתכם

11/4 כוסות קמח מנופה

2 שקיות אבקת אפייה

150 גרם פרג טחון

1/2 כוס פתתי קוקוס

1/2 כוס שקדים טחונים דק

1 כוס סוכר

4 ביציעם L

1 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים

1 כף קליפה לימון מגוררת

1 כף קליפת תפוז מגוררת

1 כפית תמצית וניל משובחת

לעיטור:

1/4 כוס פתיתי קוקוס קלויים

ואבקת סוכר

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה, גרגרי הפרג הטחון, הקוקוס, שקדים טחונים וחצי מכמות הסוכר לתערובת אחידה.

מניחים בקערת מערבל חשמלי את הביצים ומערבלים במהירות תוך כדי הוספת יתר כמות הסוכר מקציפים עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.  (הקצפה של 6-7 דקות ) .

מוסיפים את תערובת הקמח בפעם פעמים אל קציפת הביצים תוך הוספה לסרוגין את השמן ומיץ התפוזים. מבלעים הכול לעיסה אחידה ומוסיפים את קליפות הלימון, התפוז ותמצית הוניל מבלעים לקבלת עיסה אחידה וחלקה.

מעבירים לתבנית מעוטרת משומנת ומקומחת. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום בינוני 180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוקה יוצא נקי ויבש. מוצאים ומצננים

מחלצים את העוגה ומניחים אותה הפוכה על מגש הגשה נאה. מפזרים על פני העוגה מעט קוקוס קלוי ואבקת סוכר ומגישים.

 

עוגת פרג קלילה
עוגת פרג קלילה
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

12 תגובות

  1. שלום,
    האם טוחנים שקדים עם הקליפה ?
    האם ניתן לטחון בבלנדר מוט או לקנות טחון ?
    תודה רבה.

    • הי נירית
      אני השתמשתי בשקדים מולבנים טחונים . אבל אין בעייה להשתמש בשקדים עם הקליפה ולטחון במטחנה. זה לא משפיע על הצבע גם כך העוגה שחורה

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here