קבלו את הכוכב של המטבח. הוא קל להכנה, משמש בסיס ניטרלי למאפים מלוחים ומתוקים, ואפשר למלא אותו בגל טעם שמתחשק. פירורים לדמותו של הבצק הפריך.

הכנת הבצק הפריך מעודדים כל אחד ואחת להיכנס למטבח ולעבוד איתו. הוא מורכב בסך הכל מקמח, נוזלים (ביצים, מים, חלב ותחליפיו) ושומן (חמאה, מרגרינה ושמן).

סוג השומן והנוזל קובעים את מרקם הבצק, מידת פריכותו ואיכותו.

בהתאם לשימוש בו, פושט הבצק צורה אחת ולבוש חדשה, וכך אפשר להשתמש בו עם הילדים להכנת עוגיות בצורות ובטעמים שונים, או להכין, למשל, עוגת פרג פריכה, שלא תירגעו עד שתסיימו את כולה.

אם אין לכם זמן או חשק להכין בצק, תשמחו לשמוע שאפשר למצוא במרכולים בצק פריך מוכן, מרודד, מגולגל, ועטוף ביריעת פלסטיק נצמד.

ניתן לקנות אפילו ריבועי בצק חתוכים ומוכנים לשימוש, שאותם אפשר למלא במלית ולסגור לכיסנים מלבנים או משולשים.

רק כדאי לזכור: בעידן שבו כולם שומרים על הבריאות, כדאי שתבחרו בצק פריך על בסיס חמאה, ולא מרגרינה.

מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה

החומרים: לתבנית מגודל 30 +23 ס"מ מרופדת בנייר אפייה

לבצק:

100 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר/ אבקת סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 חלמון ביצה

3-2 כפות שמנת חמוצה

1/2 1 כוסות קמח, מנופה

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

למלית:

1 כוס פרג טרי, טחון דק

3/4 כוס חלב

1/2 כוס סוכר או אבקת סוכר

1 כף קליפת לימון מגוררת

75 גרם חמאה, מומסת

3/4-1/2 כוס פירורי ביסקוויטים / עוגיות (בהתאם לסמיכות המלית)

3 כפות צימוקים בהירים

3 כפות אגוזי מלך/ פקאן, גרוסים

1 כפית תמצית וניל

1 כפית רום (או ברנדי)

1 ביצה

לפיזור:

1/4 כוס אבקת סוכר

 

 

לא תירגעו את שתסיימו את כולה עוגת פרג פריכה
לא תירגעו את שתסיימו את כולה עוגת פרג פריכה

אופן ההכנה:

מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר/ אבקת הסוכר סוכר וניל. מוסיפים חלמון ושמנת, ומערבלים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה, ומערבלים קלות ליצירת פירורי בצק לחים גדולים.

מחלקים את תערובת הבצק לשנים. מחצית אחת מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומהדקים היטב. את המחצית הנותרת מותירים כפירורים ומצננים במקרר.

להכנת המלית- מכניסים את הפרג, החלב, הסוכר, קליפת הלימון, החמאה לתוך סיר. מביאים לרתיחה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את פירורי העוגיות, הצימוקים, האגוזים , תמצית הווניל, הרום והביצה. מערבבים היטב ומצננים.

הרכבת העוגה – מורחים את מלית הפרג על הבצק בתבנית בשכבה אחידה, ומפזרים מעל באופן שווה את פירורי הבצק המצוננים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 -180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד להזהבה.

מצננים ובוזקים מעל באבקת סוכר.

 

  • טיפסקל לטיפול בבצק פריך

רצוי לא ללוש את הבצק יתר על המידה. חום הידיים ממיס את השומן, ונוצרת הרגשה שצריך להוסיף קמח, וברגע שמוסיפם קמח הבצק הופך לנוקשה מדי.

הבצק הפריך ניתן להקפאה. יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהפשיר במקרר באיטיות עד לשימוש.

הפרג מתחמצן ומתעפש בקלות, ולכן כדאי לקנות פרג טרי ולטחון אתו סמוך למועד השימוש. אפשר לשמור במקפיא גרגרי פרג שלמים ולטחון אותם בעצמכם.

 

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

פסקל פרץ-רובין
בשלנית, אופה, עיתונאית בתחום האוכל ומחברת ספרי בישול ואפייה. כותבת ומצלמת באופן קבוע את מדורי האוכל במעריב- סופהשבוע, מעריב השבוע- המגזין, ובגרוזלמפוסט.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here