עוגת-פרג-שוקולד

עוגות פרג או שאוהבים או ששונאים, אך  מי שלומד לאהוב אותן פשוט מתמכר לטעם הנפלא. באופן אישי אני מעדיפה

את העוגה כפי שהיא או בזוקה באבקת סוכר, אך אפשר בהחלט לצפות אותה בציפוי שוקולד, בקרם שוקולד או בקצפת

לפי טעמכם.

החומרים לתבנית: בגודל 30+27 ס"מ, משומנת

לבצק:

200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 1 כוסות סוכר

6 ביצים, מופרדות

1/2 כוס שוקולד מריר, מגורר

200 גרם  פרג, טחון

2 כפות אגוזים, טחונים או קצוצים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי:

2 כפות מים

2 כפות יין אדום מתוק

1 כף ליקר שוקולד

50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

4 כפות סוכר

2 כפות אבקת קקאו, מנופה

100 גרם חמאה, חתוכה

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים  או בוזקים אבקת קקאו

 

עוגת פרג מצופה בשוקולד, כל ביס חגיגה
עוגת פרג מצופה בשוקולד, כל ביס חגיגה

אופן ההכנה:

להכנת הבצק- שמים את החמאה בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות  הסוכר מקציפים לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את החלמונים בהדרגה מערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

מוסיפים את השוקולד, הפרג, האגוזים  ותמצית הוניל  ומבליעים אותם בתערובת החלמונים. מעבירים לקערה נפרדת .

בקערת מערבל נקייה מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, תוך כדי הוספת יתר הסוכר עד לקבלת קצף יציב וחזק. מקפלים את הקצף המוכן אל תערובת הפרג.

מעבירים את הבלילה לתבנית  ומחליקים. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') במשך כ-45-50  דקות. או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.

להכנת הציפוי – מערבבים בסיר קטן את כל חומרי הציפוי וממיסים על אש נמוכה תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת אחידה.יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה. מעטרים באגוזים הקצוצים או בוזקים קלות את פני העוגה באבקת קקאו.

 

טיפסקל 

רוצים להעשיר ולגוון את העוגה?

שילוב גרגירי הפרג עם תפוחים חמצמצים (מסוג גרני סמית) מעניק לעוגה מרקם עדין ונימוח, המעדן את טעם  גרגירי הפרג.

הוסיפו  3-4 תפוחי עץ קטנים חמצמצים קלופים ומגוררים גס, או 1/2 1 כוסות של מחית או רסק  תפוחי עץ, יחד עם  1 כפית אבקת אפייה אל החומרים, ותקבלו  גיוון מעניין  ומשודרג לאותה עוגה.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here