עוגת פרג ותפוחים

לבקשת הגולשים קבלו את עוגת הפרג הנפלאה שלי. לפניכם מתכון לעוגת פרג עשירה בעלת מרקם עדין ונימוח, אני אוהבת אותה כמו שהיא – עדינה וקלילה.

באירועים חגיגיים או כשאני רוצה לפנק במיוחד אני מעשירה את העוגה ב-2-3 כפות של אגוזי מלך גרוסים או בכף צימוקים.

החומרים: לתבנית 26 או 28 ס"מ

4 תפוחי עץ בינוניים חמצמצים

3 כפות סוכר

6 ביצים, מופרדות (לחלבונים וחלמונים)

½1 כוסות סוכר

200 גרם גרגירי פרג, טחונים

100 גרם חמאה, מרוככת או מחמאה, מרגרינה ,מזולה

2 כפות קורנפלור- עמילן תירס

1/2 כוס קמח תופח, מנופה

לציפוי:

1/2 כוס סוכר

5 כפות אבקת קקאו

3-4 כפות מים או חלב

1 כפית ברנדי או וניל

50 גרם חמאה או מרגרינה

לעיטור:

1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים או אגוזי פקאן

עוגת פרג ותפוחים




אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים, מנקים מליבה וחותכים לקוביות.

מניחים בסיר קוביות תפוח ו-3 כפות סוכר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומועכים את התפוחים.

מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד קבלת קצף גמיש ויציב.

מערבבים את התפוחים המעוכים עם חלמונים, פרג, חמאה וקורנפלור.

מקפלים את הקצף לתערובת, ולאחר מכן את הקמח.

יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ומשטחים. ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.

לציפוי- מניחים בסיר בינוני את הסוכר אבקת הקקאו והמים. מניחים על להבה נמוכה ובוחשים עד להמסה חלקה של הסוכר והקקאו.

מוסיפים את החמאה או מרגרינה או מזולה ובוחשים להמסה חלקה. יוצקים את הציפוי החם על העוגה הקרה. מאחסנים במקרר ומעטרים בשבבי השקדים או באגוזי הפקאן.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

16 תגובות

  1. נשמעת עוגה עסיסית וטעימה, שאלה- אני רוצה לחלק לתבניות אינגליש קייק צרות , לכמה תבניות אני יכולה לחלק?

  2. עוגה מעולה וטעימה,קצת שיניתי, במקום קורנפלור אינסטנט פודינג וניל + כוס מיץ תפוחים, כוס קמח במקום חצי, שמן במקום מרגרינה.

  3. היי פסקל אפיתי ויש לי כמה הערות, לא כתבת על חום עליון ותחתון ואפיתי בטורבו 45 ד' במקום שעה והיתה קצת יבשה. בנוסף היא לא התרוממה מספיק אז אולי כדאי בתבנית קטנה יותר. יצאה עוגה מאוד טעימה. תודה לך.

    • הי רחל
      תמיד משתמשים במדף האמצעי בתנור אלא אם מצוין אחרת כמו כן אם צריך טורבו אני כותבת
      העוגה אולי התקבלה לך מעט יבשה
      בדיוק בגלל השימוש בטורבו שבדרך כלל מייבש כל מאפה ( ולא רק את זו)
      ויש לקחת זאת בחשבון
      נסי פעם אחרת להכינה בדיוק כמו שהיא כתובה
      תנור רגיל , מדף אמצעי בתנור
      בהצלחה

  4. – אפשר כוס סוכר במקום כוס וחצי ?
    -אפשר לעשות גנאש שוקולד במקום הציפוי עם הקקאו ?

    • הי ליאורה
      בהחלט הסוכר זה עניין של טעם :)
      אכן כן, אפשר לצפות בגאנש במקום

  5. האם אפיה של שעה היא לתבנית 26 או 28, ? אני מניחה שיש הבדל של כמה דקות בין 2 האפשרויות.
    תודה מיכל

    • הי מיכל
      יש הבדל אבל יד גם הבדל בין תנורים
      לכן אחרי אפייה של חצי מהזמן בדקי מידי פעם את העוגה ( עם קיסם)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here