לבקשת הגולשים קבלו את עוגת הפרג הנפלאה שלי. לפניכם מתכון לעוגת פרג עשירה בעלת מרקם עדין ונימוח, אני אוהבת אותהכמו שהיא – עדינה וקלילה.

באירועים חגיגיים או כשאני רוצה לפנק במיוחד אני מעשירה את העוגה ב-2-3 כפות של אגוזי מלך גרוסים או בכף צימוקים.

החומרים: לתבנית 26 או 28 ס"מ

4 תפוחי עץ בינוניים חמצמצים

3 כפות סוכר

6 ביצים, מופרדות (לחלבונים וחלמונים)

½1 כוסות סוכר

200 גרם גרגירי פרג, טחונים

100 גרם חמאה, מרוככת או מחמאה, מרגרינה ,מזולה

2 כפות קורנפלור- עמילן תירס

1/2 כוס קמח תופח, מנופה

לציפוי:

1/2 כוס סוכר

5 כפות אבקת קקאו

3-4 כפות מים או חלב

1 כפית ברנדי או וניל

50 גרם חמאה או מרגרינה

לעיטור:

1/2 כוס שבבי שקדים מולבניםאו אגוזי פקאן

אופן ההכנה:

קולפים את התפוחים, מנקים מליבה וחותכים לקוביות.

מניחים בסיר קוביות תפוח ו-3 כפות סוכר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומועכים את התפוחים.

מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד קבלת קצף גמיש ויציב.

מערבבים את התפוחים המעוכים עם חלמונים, פרג, חמאה וקורנפלור.

מקפלים את הקצף לתערובת, ולאחר מכן את הקמח.

יוצקים את התערובת לתבנית אפייה משומנת, ומשטחים. ואופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים.

לציפוי- מניחים בסיר בינוני את הסוכר אבקת הקקאו והמים. מניחים על להבה נמוכה ובוחשים עד להמסה חלקה של הסוכר והקקאו.

מוסיפים את החמאה או מרגרינה או מזולה ובוחשים להמסה חלקה. יוצקים את הציפוי החם על העוגה הקרה. מאחסנים במקררומעטרים בשבבי השקדים או באגוזי הפקאן.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. נשמעת עוגה עסיסית וטעימה, שאלה- אני רוצה לחלק לתבניות אינגליש קייק צרות , לכמה תבניות אני יכולה לחלק?

  2. עוגה מעולה וטעימה,קצת שיניתי, במקום קורנפלור אינסטנט פודינג וניל + כוס מיץ תפוחים, כוס קמח במקום חצי, שמן במקום מרגרינה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here