

קטנה ומטריפה
רוצים ליהנות ממנת המתוק היומית וגם לשמור על הקלוריות? עוגות אישיות בתבניות של קאפקייקס הן הפיתרון המושלם
אני אוהבת לאפות מאפים מלוחים או מתוקים. ותמיד מחפשת סיבות להפעיל את התנור. יש משהו בניחוחות האפייה המתפזרים בכול הבית שפשוט עושים לי טוב בנשמה וכמובן גם בחיך.
בעבר כל עוגה שהכנתי נאפתה בתבנית גדולה בקוטר 28 ס"מ. אך עם הזמן, והנטייה הגוברת לשמור על הגזרה ועל כמות הקלוריות, העוגות נדחסו לתבניות קטנות יותר בקוטר 26-24 ס"מ.
התוצאה היא עוגות מרשימות וגבוהות שבתום האפייה עוברות "טיפול יופי" של ציפויים וקרמים המשלמים את הטעם והמראה.
בשנים האחרונות חל שינוי נוסף שבמסגרתו רוב העוגות העגולות נאפות בתבניות כיכר או בתבניות משודרגות ומעוצבות המקנות להן צורה ועניין נוסף.
אך מה שהכי מרתק שכיום הבצק ממלא שלל תבניות אישיות מעוטרות, כאילו המשמשות בדרך כלל לקאפקייקס, אבל המתכון אינו של קאפקייס, אלא של עוגה קטנה אישית.
בדרך זו שומרים על הגודל והכמות של מנת המתוק שצורכים, ועל הדרך זוכים לעוגות אישיות יפיפיות. את העוגות האישיות והטעימות לא חייבים לעטר ולקשט בקרמים וציפויים.
די בפיזור אבקת סוכר או זילוף של סירופ מייפל או סילאן והטעם כבר שם.


החומרים: ל- 14-12 תבניות אישיות מנייר-קאפקייקס
לבצק:
4 תפוחי עץ בינוניים חמצמצים קלופים, מנוקים מליבות וחתוכים לקוביות.
3 כפות סוכר
6 ביצים, מופרדות (לחלבונים וחלמונים)
½1 כוסות סוכר
200 גרם גרגירי פרג, טחונים
100 גרם חמאה, מרוככת או מחמאה, מרגרינה ,מזולה
2 כפות קורנפלור- עמילן תירס
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח תופח, מנופה
לשימון עטרות הקאפקייס – תרסיס שמן או חמאה מומסת
לעיטור:
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים או אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מניחים בסיר קוביות תפוח ו-3 כפות סוכר. מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות, מסננים ומועכים את התפוחים.
מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של הסוכר, עד קבלת קצף גמיש ויציב. מערבבים את התפוחים המעוכים עם חלמונים, פרג, חמאה, קורנפלור ווניל.
מקפלים את הקצף לתערובת, ולאחר מכן את הקמח לקבלת עיסה אחידה. מסדרים את תבניות עטרות הקאפקייקס על תבנית תנור. מרססים אותן קלות בשמן.
יוצקים את תערובת הבצק לתוך התבניות האישיות והמשומנת, משטחים, מפזרים מעל את השקדים הפרוסים. ואופים כ-60-50 דקות, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים. בנוסף, אפשר לבזוק אבקת סוכר מעל.


- טיפסקל לשמירה על איכות גרגרי פרג
פרג טחון מתקלקל מהר, ולכן חשוב לקנות גרגירי פרג שלמים אם לא מתכוונים להשתמש בהם מיד, ורק לקראת השימוש טוחנים אותם דק.
החלטתם לקנות פרג טחון? הקפידו לבדוק את תאריך התפוגה על שקיות האריזה.
אחסנו את הפרג במקום קריר ויבש השומר על איכות הפרג. אני מקפידה לאחסן במקרר או במקפיא.
רוצים להעשיר ולגוון את העוגה כאן ? הוסיפו לעוגה 3-2 כפות אגוזי מלך גרוסים או כף צימוקים. אפשר לצפות בציפוי שוקולד, בקרם שוקולד או בקצפת לפי טעמכם ולעטר באגוזים גרוסים או שבבי שקדים מולבנים.


סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק