הן דקיקות, עשירות, וטעימות מאוד פרוסות של עוגה יבשה עשירה בסוגים שונים של פירות מיובשים לפי בחירתכם.

פורסים ממנה פרוסות דקיקות החושפות טקסטורה יפיפייה של הפירות המיובשים. היא נשמרת במקרר עד כחודש.

לקח לי הרבה שנים והרבה שעות אפייה עד שלמדתי לאהוב את המרקם המתקבל  מהשילוב בין פרי  לבצק.

במילים אחרות, למדתי לאהוב אותו תוך אפייה, מדידה, שילובי פירות  ואגוזים ,שיפור והרכבה של סוגי עוגות פירות שונות.

כאן לדעתי, לא קורה הפלא של התאהבות ממבט ראשון,  כמו שקורה בדרך כלל עם במפגש עם עוגות, קרמים, שוקולד, מוסים, ועוגות אגוזים.

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אתכם לבקר ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 




עוגת פירות מיובשים

החומרים: לתבנית כיכר (אינגלישקייק) 30 ס"מ

150 גרם אגוזי מלך או פקאן, לוז, או שקדים מולבנים סוג אחד או שניים או שילוב ביניהם לפי טעמכם

200 גרם פירות מיובשים – תערובת של משמשים, חמוציות, צימוקים, פפאיה, אננס, אגסים וכו')

5 כפות סוכר דמררה

7 כפות קמח תופח רגיל או מלא, מנופה

2 ביצים גדולות




אופן ההכנה:

מניחים בקערה רחבה את כל החומרים ומערבבים לקבלת עיסה אחידה.( לא להיבהל נדמה שהביצים לא מספיקות המשיכו לערבב זה קורה!).

מעבירים את העיסה לתבנית הכיכר משומנת היטב, ומשטחים. מניחים את התבנית במדף האמצעי בתנור.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-35 -40 דקות עד שהעוגה תזהיב.

מצננים את העוגה היטב. ובעזרת סכין משוננת פורסים פרוסות דקיקות.

סגנון וצילומים: פסקל פרץ-רובין 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • הי קרן
      כתוב: אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ-35 -40 דקות עד שהעוגה תזהיב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here