עוגת שוקולד פינוק1

לכבוד החג בחרתי להציע לכם להכין עוגה שהיא כולה פינוק שוקולד. כשאני רוצה לפנק משהו קרוב אלי במיוחד, או כשחג מיוחד מתקרב, אני נוהגת לדפדף במחברת מתוכני פינוקי השוקולד שלי  ולהכין את עוגת השוקולד שהיא הכי הכי שלי…

זו יכולה להיות עוגה  לכבוד יום הולדת, או עוגת מוס עתירת שוקולד, או שילב של בצק שמרים עם כמויות שוקולד חלב ושוקולד לבן ושוקולד מריר הנמסים בפה.

על דבר אחד אני משתדלת להקפיד: להשתמש בשוקולד מריר זה שמכיל בין 60% ל- 70% מוצקי קקאו. הסיבה: בדיוק שם אנו מרגישים את ההבדלים בטעם ובניחוח. אז לכם המכורים כמוני לשוקולד מנחם, מפנק ואהוב כל כך, אני ממליצה על עוגת השוקולד המושלמת לחג הפסח. אין בה טיפה של קמח, שקדים או קמח מצה. זו עוגה למכורים כבדים במיוחד לשוקולד: עשירה, עסיסית, נימוחה – וכל כך טעימה, שפשוט תחזרו להכינה שוב ושוב.

טיפסקל

אם אתם סופרים קלוריות, אך מכורים לשוקולד?

הכינו את העוגה הנפלאה הזו בתבניות אלומיניום אישיות ואו  בשתי תבניות כיכר. כך תשלטו על כמות השוקולד ובעיקר על כמות הקלוריות.

 

לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר ולעקוב  אחרי גם בדף האינסטגרם  והפייסבוק שלי 

הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי באינסטגרם

 

עוגת שוקולד פינוק1
עוגת שוקולד פינוק

החומרים:

לתבנית  קפיצית בקוטר  24 ס"מ או תבנית מרובעת משומנת ומרופדת בנייר אפייה שאף הוא משומן.

6 ביצים קרות

2 כפות אבקת סוכר

400 גרם שוקולד מרירי

200 גרם חמאה

1 כף חלב

2 כפות  ליקר שוקולד איכותי

לעיטור:

50 גרם אבקת קקאו מנופה

או  פירורי ברס

אופן ההכנה:

מקציפים במערבל חשמלי את הביצים (שלמות לא מופרדות) במהירות גבוהה כ- 7-8 דקות מוסיפים תוך הקצפה את אבקת הסוכר מקציפים עד לקבלת קצף צהבהב בהיר  ויציב.

באמבט מרים (באן מארי ) או במיקרוגל ממיסים את החמאה, השוקולד, החלב והליקר מערבבים להמסה חלקה של השוקולד מבליעים שליש מכמות הקצף בשוקולד המומס ומבלעים היטב. מקפלים את יתר קצף הביצים לקבלת תערובת אחידה . מעבירים לתבנית.

מרתיחים מים ויוצקים לתבנית רחבה שתוכל להכיל את תבנית העוגה. מניחים את התבנית בתוך התבנית עם הנוזלים בודקים שהנוזלים יגיעו למחצית מגובה התבנית עם העוגה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני נמוך 160- 170 מעלות צ' . אופים כ- 35 דקות , או עד שפני העוגה מתייצבים ומתחילים להיסדק.

מוציאים מצננים משחררים את דפנות העוגה מדפנות התבנית בעזרת סכין  ושומרים במקרר כשלוש שעות.  כשרוצים לפרוס את העוגה רצוי לטבול את הסכין בכוס עם מים חמים. בוזקים אבקת קקאו על פני העוגה.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

    • טלי
      את יכולה לנסות אולי המרקם יהיה קצת שונה
      בכול מקרה 100 גרם של חמאה או מחמאה = 85 גרם שמן

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here