כל מי שבוחר לצום בכיפור יודע שיש איזו התארגנות פנימית, פיזית ונפשית לקראתו. אך יש גם התארגנות חיצונית, זו הקולינרית. אני נוהגת לצום מאז היותי ילדה, ועם השנים והניסיון למדתי לבחור את המאכלים שהכי כדאי להכין ולהגיש בארוחה המפסקת, כמו גם את המאכלים שרצוי להגיש לשולחן בתום הצום. אלו צריכים להיות קלילים, כאלו שיחזירו אותנו בהדרגה לאכילה הנכונה.

רגע לאחר תקיעת השופר, המסמנת שהצום הסתיים, "שוברים" את הצום בשתיית משקה חם בלגימות אטיות. אחר כך מגישים לשולחן עוגות יבשות ולחות, לצדן מבחר ריבות שימלאו את המאגרים בגלוקוז שאיבדנו במהלך היממה האחרונה. לאחר שעה או שעתיים ומנוחה קלה עוברים לאוכל. אלו יהיו בדרך כלל מרקים קלילים, למשל מרק עוף זך ששטות בו מעט אטריות או בצקניות עדינות. מכאן ממשיכים עם נתחי עוף וירקות מבושלים ונמנעים ממאכלים כבדים.

בחרתי להציע לכם להכין גם את עוגת הסולת שקדים, ספוגה בסירופ סוכר ריחני. זו עוגה המבוססת על גרסת המקור של עוגת ספרה (safra) האהובה מהמטבח הצפון אפריקאי. זו  גרסה לא פחות טעימה, קלה ומהירת הכנה, והיא אהובה מאוד על בני משפחתי.

 

 

 

החומרים: (לתבנית מלבנית בגודל 35×27 ס"מ, או תבנית טבעת נמוכה ומעוטרת, משומנת)

לבצק:

1 כוס סוכר

1 כוס פתיתי קוקוס

1 כוס קמח, מנופה

1/2 1 כוסות סולת

2 כפות שקדים, קצוצים

1 כף צימוקים

2 שקיות אבקת אפייה

1/2 1 כוסות מיץ תפוזים טרי

1 כוס שמן

6 ביצים

לעיטור:

1/4 כוס שקדים, מולבנים פרוסים דק

לסירופ:

2 כוסות סוכר

1/2 2 כוסות מים

2 כפיות מיץ לימון

2 טיפות מזהר (מי תפרחת הדרים)

אופן ההכנה:

להכנת הבצק – שמים בקערת המערבל את הסוכר, הקוקוס, הקמח והסולת ומערבלים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואבקת האפייה ומערבלים.

מוסיפים תוך כדי ערבול, בהדרגה ולסירוגין, את מיץ התפוזים, השמן והביצים. מערבלים לבלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעל את השקדים הפרוסים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.

להכנת הסירופ – שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות. מוסיפים את מי המזהר ומבשלים עד לקבלת סירופ צמיגי. יוצקים את הסירופ על פני העוגה בעודה חמה.

 

 

סטיילינג וצילומים – פסקל פרץ-רובין

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

2 תגובות

  1. שלום
    לעוגת סולת היא נשארת לא אפויה באמצע של התבנית באיזו אפיה לאפות טורבו או שני פסים חום למלעה ולמטה.
    פעם היא הית היוצאת נהדרת אשמח לתשובה.

    • הי מיכל
      את העוגה אופים בתנור רגיל: חום עליון ותחתון . אם בכול זאת העוגה לא מוכנה יש לכסות את התבנית ברדיד אלומיניום
      ולהמשיך לאפות עוד כמה דקות עד להתייצבות מלאה.
      שנה טובה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here