

לא פעם אני בוחרת להכין עוגות בחושות, שמספיק להן קערה ומטרפה טובה. מערבלים את כל המצרכים או טורפים יחד, והופ לתבנית. אפייה קצרה והבית מתמלא בריח מזמין. כזו בדיוק היא העוגה שלפניכם, שתמלא את הבית בניחוח וניל. אוהבת להכין עוגות אשר מספרות בטעם וריח על בית ומשפחה.
כזו היא עוגת סולת ספרה (safra) האהובה, מהמטבח הצפון אפריקאי שנקראת גם בסבוסה. זו עוגת סולת נימוחה וספוגה בסירופ סוכר עשיר. הכנת העוגה קלה ומהירה. היא מבוססת על סולת, מתובלת בסירופ סוכר המרכך אותה ומקנה לה עושר ולחות. אפשר להעשיר אותה באגוזים או בשקדים קצוצים.
להכנת ה"ספרה" יש לא מעט גרסאות. אותן אפשר למצוא גם כאן באתר שלי. לפעמים היא בגרסה חלבית, פעמים אחרות היא בגרסת פרווה. תמיד היא קלה להכנה, טעימה מאוד וניתן לשנע אותה לכל אירוע ומפגש חברים. הדבר הכי חשוב הוא שחייבים לידה כוס תה חם, להשלמת הטעם.
לעוד טעמים מעניינים וסרטוני הדרכה קצרים אני מזמינה אותכם לבקר, לשתף ולעקוב אחרי גם בדף האינסטגרם הפייסבוק ובטיקטק שלי
ואם הכנתם?! אל תשכחו לשתף ולתייג אותי מחכה לכם :)


עוגת ספרה עסיסית
החומרים: (לשתי תבנית עגולות בקוטר 22 או 24 ס"מ)
לבצק:
5 ביצים גודל L או 6 ביצים M
1 כוס סוכר
1/2 כוס פתיתי קוקוס
1 כוס קמח, מנופה
1/2 1 כוסות סולת
4 כפות שקדים, קצוצים
1 כף צימוקים
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפייה
1 כוס שמן
1/2 -3/4 כוס מיץ תפוזים טרי
2-1 טיפות תמצית שקדים (לא הכרחי)
לשימון:
1/4 כוס טחינה גולמית
לעיטור:
1/4 כוס שומשום
20-15 שקדים, עם הקליפה
לסירופ:
2 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
1 כוס מיץ תפוזים
2 כפיות מיץ לימון
2 שקיות סוכר וניל
הכנה, סטיילינג וצילומים: פסקל פרץ- רובין


אופן ההכנה:
להכנת הבצק – שמים בקערה עמוקה את הביצים, הסוכר, הקוקוס, הקמח והסולת. מערבלים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים, סוכר ווניל ואבקת אפייה. טורפים היטב. מוסיפים תוך כדי ערבול, בהדרגה ולסירוגין, את השמן ומיץ התפוזים ותמצית השקדים (במידה ובחרתם להוסיפה). מערבלים לבלילה אחידה.
מברישים היטב את התחתית ודופנות התבנית בטחינה גולמית. מעבירים את הבלילה לתבנית. מסמנים בעזרת סכין ריבועים ומפזרים מעל את השומשום. נועצים במרכז כל ריבוע שקד.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת סכין עוברים על הסימנים וחותכים את העוגה לריבועים שווים.
להכנת הסירופ – שמים בסיר קטן את הסוכר, המים, מיץ תפוזים, סוכר ווניל ומיץ לימון. מבשלים על אש בינונית במשך כ-20 דקות. יוצקים את הסירופ על פני העוגה המצוננת בפעם פעמים, עד שהסירופ נספג היטב בין החריצים.
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: כ-45 דקות
סוג המנה: פרווה
הצגת פוסט זה באינסטגרם
הרשמו לניוזלטר של פסקל
הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק