זו עוגת סולת נימוחה וספוגה בסירופ סוכר עשיר. הכנת העוגה קלה ומהירה. היא מבוססת על סולת, מתובלת בסירופ סוכר המרכך אותה ומקנה לה עושר ולחות. אפשר להעשיר אותה באגוזים או בשקדים קצוצים.

לספרה גרסאות שונות, כאשר השוני מתבטא במידת הדחיסות של העוגה ובמרקמה. יש גרסאות שאינן כוללות ביצים אלא בשמן ובמים בלבד. מניסיוני, ספרה כזאת דחוסה מדי, ובעיני עדיפה יותר העוגה המובאת להלן. עוגה זאת מוכרת במטבחים שונים בשמות שונים: למשל, טִישפִּשְטי, הַרִישָה, בַּסְבּוּסָה.

החומרים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ או לתבנית מלבנית בגודל 27X35 ס"מ

1/2 1 כוסות סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים

5 כוסות סולת

200 גרם צימוקים

1 שקית אבקת אפייה

קליפה מגוררת מ-1 תפוז או לימון

לסירופ:

11/2 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות מים

מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה: 

מערבבים בקערה את הסוכר, השמן והביצים. מוסיפים את הסולת, הצימוקים, אבקת האפייה והקליפה המגוררת. מערבבים לעיסה אחידה.מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום בינוני (180 צ') 30-25 דקות.

להכנת הסירופ: מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר במשך כ-30 דקות. יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה. מעטרים בפלחי תפוזים וזורים מעט זרעי שומשום.

 

  • טיפסקל:
    אפשר לאפות את הספרה בתבנית מלבנית, לסמן ריבועים לפני האפייה ולנעוץ בכל ריבוע שקד מקולף, ולפזר מעל העוגה מעט זרעי שומשום.
Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

8 תגובות

  1. האם אפשר להכין את הספרה מבעוד מועד (יומיים קודם)? האם היא תישמר טוב או שעדיף להכין בסמיכות להגשה? תודה רבה

    • הי רעות
      את יכולה להכין מראש ולהקפיא . אני אוהבת להקפיא את העוגה לפני ההציפוי בסירופ
      כאשר את מפשירה את העוגה צקי את הסירופ . כך אני עושה
      אבל אפשר להקפיא גם עם הסירופ.
      שנה טובה
      פסקל

    • אור
      האם זה ממש קארמל חום צהוב?
      אם כך את לא יכולה להציל
      מוזר איך היגעת לסירופ בדרגה כזו כנראה שכחת אותו על הכיריים?
      בכל מקרה אם זה לא המקרה ורק הסירופ מימי צהבהב וסמיך מידי
      את יכולה להצילו על ידי הוספת מעט מים
      להוסיף כף אחרי כף עד לדלילות הרצויה
      זה לא יהיה בדיוק כמו שהיה צריך להיות מההתחלה אך בהחלט ניתן לשימוש.
      חג שמח ושנה טובה

    • שני יקירה
      מעולם לא ניסתי בעוגה זו החליף את הביצים ואיני יודעת איך זה מץנהג. את יכולה לנסות ולהחליף בתחליפים שקיימים בשוק ומוכרים כתחליפי ביצים אך באמת איני יודעת האם תקבלי בדיוק או דומה למרקם עוגת הספרה
      את זה את צריכה לנסות בעצמך ולראות כיצד זה מתנהג :)

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here