עוגה הטישפשטי אופיינית למטבח הבולגרי והתורכי ויש לה שלל גרסאות במטבחים אלו, ובכלל עדות ישראל. העוגה מופיעה בגרסה עם קמח, קמח מצה וסולת או שילוב של סולת וקמח, זו הגרסה האהובה והפופולארית ביותר.

לאור פניות רבות ובקשות של המאזנים מהתוכנית "עוד מעט שבת" ברשת ב' של ליאת רגב לפניכם גרסת הסולת והקמח. בין שלל הגרסאות העושות שימוש שונה בין קמח לסולת אפשר למצוא גם שילובי תוספות שמשולבות בעיסת הבצק: שקדים טחונים מולבנים, שקדים גרוסים, תוספת צימוקים, תוספת תמרים ובתוספת אגוזים.

ישנן גרסאות אשר את התוספות מוסיפים בדרך מעניינת כמלית בין שתי שכבות הבצק או כבלילת מלית מעל לעיסת הבצק . במטבחי עדות ישראל תמצאו את אותה העוגה בשינויים ובתיבולים שונים כמו: מזהר, מי -ורדים, תמצית שקדים וניל ואפילו קינמון.

תמצאו טישפשטי בשמות שונים אך כולם מתכוונים לאותה עוגה: ספרה – מטבח טריפולטני, בסבוסה – במטבח הערבי, טישפשטי – במטבח הספרדי, תורכי ובולגרי, הרישה – במטבח הטוניסי והאלגיראי.

 

החומרים: לתבנית מלבנית

1/4 1 כוסות קמח מנופה

1/4 1 כוסות סולת

1 כוס שקדים או אגוזים קצוצים או טחונים דק

1/4 1 כוסות סוכר

1 כוס שמן

3 ביצים

1/4 כוס מים או מיץ תפוזים

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון או תפוז

לעיטור:

1/2 כוס שקדים מולבנים חצאיים לשניים

לסירופ:

3/4 1 כוסות סוכר

2 כוסות מים

4 כפיות מיץ לימון

3 טיפות מי ורדים

 

אופפן ההכנה: 

מניחים בקערה רחבה את הקמח,הסולת,השקדים והסוכר מערבבים . מוסיפים תוך כדי בחישה את השמן הביצים ,והמים או המיץ מערבבים לקבלת עיסה אחידה . מוסיפים את סוכר הווניל או תמצית הווניל וקליפות ההדרים מערביים לקבלת עיסה אחידה.

מעבירים את עיסת הבצק אל תבנית משומנת היטב ומשטחים. בסכין חותכים ריבועים בגודל של 5 ס"מ במרכז כל ריבוע מניחים חצי שקד מולבן.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות צ' כ- 20 דקות. בסיר קטן מכניסים את כל חומרי הסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ-15 דקות.

יוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה ומצננים.

 

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

9 תגובות

  1. היי פסקל, תודה רבה על המתכונים! אשמח לדעת האם השקדים בעוגה הם עם קליפה או ללא קליפה. תודה רבה :)

    • הי עדי
      אפשר ללא קליפה
      אז תקבלי את העוגה בגוון בהיר ויפה
      אם תשתמשי עם קליפה זה מקנה לעוגה גוון שונה ומיוחד.
      פסקל

  2. היי פסקל. רציתח לשאול מהם הכמויות לפי משקל, או באיזה כוס להשתמש( חד"פ חמה או קרה)? תודה רבה

  3. היי פסקל. אפשר לדעת מה הכמויות מבחינת משקל, או האם השימוש הוא לפי כוס חדפ קרה או חמה?

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here