עוגה זו מבוססת על גרסת המקור של עוגת הספרה (safra) האהובה מהמטבח הצפון אפריקני.

זו גרסה לא פחות טעימה, קלה ומהירת הכנה, האהובה מאוד על בני משפחתי.

 

החומרים: לתבנית מלבנית בגודל 35×27 ס"מ, או תבנית טבעת נמוכה ומעוטרת, משומנת

לבצק:

1 כוס סוכר

1 כוס פתיתי קוקוס

1 כוס קמח, מנופה

1/2 1 כוסות סולת

2 כפות שקדים, קצוצים

1 כף צימוקים

2 שקיות אבקת אפייה

1/2 1 כוסות מיץ תפוזים טרי

1 כוס שמן

6 ביצים

לסירופ:

2 כוסות סוכר

1/2 2 כוסות מים

2 כפיות מיץ לימון

לעיטור:

1/4 כוס פתיתי קוקוס או

1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים  או קצוצים

אופן ההכנה: 

להכנת הבצק – שמים בקערת המערבל את הסוכר, הקוקוס, הקמח והסולת ומערבלים קלות. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואבקת האפייה ומערבלים.

מוסיפים תוך כדי ערבול, בהדרגה ולסירוגין, את מיץ התפוזים, השמן והביצים. מערבלים לבלילה אחידה.

מעבירים את הבלילה לתבנית  מפזרים מעל את פרוסות השקדים המולבנים  או הקצוצים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי ויבש.

להכנת הסירופ – שמים בסיר קטן את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ צמיג.

יוצקים את הסירופ על פני העוגה בעודה חמה, ומעטרים בפתיתי קוקוס.

 

  • טיפסקל

אם רוצים לגוון, הוסיפו לבלילה 10 תמרים מגולענים וקצוצים גס מסוג מג'הול ושתי טיפות תמצית שקדים או מעט מה זהאר (מי זהר) אל הסירופ.

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

4 תגובות

  1. אני נרתעת ממתכונים שיש בהם הרבה ביצים..
    מבחינתי 4 זה הכי הרבה שאשתמש בעוגה :)
    יש אפשרות להפחית בכמות הביצים מבלי לפגוע במרקם?

  2. אני הפרדתי את הביצים ,הקצפתי את החלבונים לחוד עם חצי כוס סוכר (חילקתי את כוס הסוכר לשניים), העוגה יצאה הרבה יותר קלה ורכה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here