לפניכם מתכון לעוגה קלילה, מהירה ובעיקר טעימה. מכינים בצק הדומה לבצק תופין שלתוכו דוחסים את המשמשים בתום האפייה. התוצאה היא עוגה יפה, עסיסית ומפנקת.

החומרים: לתבנית בקוטר 26 ס"מ, משומנת ומקומחת

4 ביצים, מופרדות

1/3 1 כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

1/3כוס שמן

1/3 כוס מים

1/2 1 כוסות קמח תופח מאליו, מנופה

כ-10 משמשים, מגולענים וחצויים טריים או משומרים

1/4 כוס סוכר

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את החלמונים עם כוס מהסוכר ועם סוכר וניל. טורפים היטב ומוסיפים בהדרגה את השמן והמים, לסירוגין. מוסיפים את הקמח ובוחשים לתערובת חלקה.

מעבירים את התערובת לתבנית. טובלים את צידם החתוך של המשמשים בסוכר ומניחים על הבלילה בתבנית.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות צ') כ-45-50 דקות, או עד שהבצק יזהיב והתייצב.

מקציפים את החלבונים במערבל במהירות גבוהה, ברגע שנוצר קצף מוסיפים באיטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר, ממשיכים להקציף לקצף נוקשה.

מורחים את הקצף על העוגה האפויה ואופים כ-7-10 דקות נוספות, עד שהקצף יזהיב קלות. מניחים להצטנן.

 

  • טיפסקל

כשרוצים להכין את העוגה לא בעונת המשמשים ניתן להשתמש בלפתן משמשים בסירופ.

סננו את נוזלי הסירופ ונגבו את חצאי המשמשים היטב לפני השימוש.

רוצים לגוון? החליפו את המשמשים בכל פרי אחר: אפרסקים בסירופ, אגסים בסירופ או דובדבנים בסירופ.

  • טיפסקל

ישנן עוגות שבגלל מרקמן מתקשים בחיתוך כמו עוגת המשמשים, עוגות קרם ומוסים. טבילת הסכין במים חמים לפני החיתוך תשמור על מרקם העוגה אחיד, חלק ולא מתפורר.

Print Friendly, PDF & Email

הרשמו לניוזלטר של פסקל

הרשמו לרשימת התפוצה של פסקל לקבלת ניוזלטר חודשי מתוק

תודה שנירשמת.

שגיאה בהרשמה, נא לנסות שוב.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here